Simbol ženstvenosti

Crveni ruž: Kako izabrati pravu nijansu

Najseksepilniji u carstvu šminke, ovaj ruž zahteva posebnu pažnju prilikom odabira jer je bitan ten, boja očiju i kosa
Nega
09:16h Autor:
Crveni ruž: Kako izabrati pravu nijansu
Foto: Shutterstock.com

Nijedan kozmetički proizvod nije veći simbol samopouzdanja i ženstvenosti od crvenog ruža. Njegov osnovni cilj je da skrene pažnju na vaše usne. Ipak, čak i ako imate savršene pune usne, neće vam stajati svaka nijansa.

Šminkeri tvrde da crveni ruž svakome pristaje, samo je potrebno pronaći pravu nijansu. Plavušama bolje pristaju nijanse crvene hladnog tona, tj.one sa plavim podtonom, koje vuku na duboke, bordo nijanse . Na crnkama bolje izgledaju topli tonovi, klasična crvena i koralne, dok crvenokosama uglavnom odgovaraju sve nijanse.

Jako je bitno naglasiti da uz crveni ruž oči nikako ne smeju da budu jako našminkane. Da bi bio postojan i precizno nanet, potrebno je da na usne najpre nanesete podlogu, zatim ih iscrtate olovkom za usta (kojom možete našminkati cele usne da ruž duže stoji) i četkicom nanesete ruž. Uklonite višak maramicom. Tako ćete ga fiksirati da traje duže. Preko možete naneti sjaj, ali kada je u pitanju crveni karmin, to se ređe radi.

Ako znate da li imate topao ili hladan ton kože, lakše ćete pronaći pravu nijansu crvenog karmina. Pogađate, hladnom tonu kože bolje odgovara “hladna” crvena, a ovom drugom “topla” crvena.

Postoji par trikova i saveta kako da to najlakše utvrdite:

  • Probajte srebrni i zlatni nakit. Ako vam bolje stoji srebro vi ste hladan ton, pa vaš izbor treba da budu crveni karnini sa plavim i pink podtonom
  • Probajte belu garderobu, čisto i prljavo belu. Ako vam bolje stoji prljavo bela vi ste topao ton i treba da koristite crveni ruž sa narandžastim podtonom
  • Pogledajte vene na nadlanicama. Na dnevnom svetlu pogledajte svoje nadlanice i utvrdite da li su vam vene plave ili zelene. Ako su plave, vi ste hladan ton, a ako su zelene - topao.
  • Ako vam stoji i zlatni i srebrni nakit i ne možete da utvrdite boju vena, vaš ton je neutralan, pa možete koristiti i tople i hladne nijanse crvene.

Ukoliko želite da nosite crveni ruž svakodnevno, ten treba da vam bude ujednačen, bez bubuljica i akni, jer ih on još više ističe.

Tamnije nijanse vizuelno smanjuju usne pa su pogodnije za žene koje imaju punije usne, dok ih svetlije vizuelno povećavaju.

Crveni ruž nikada ne nanosite na ispucale i suve usne jer to izgleda jako ružno. Usne treba da su hidrirane i glatke.

Crveni karmin se izbegava na venčanjima, dok je na ostalim svečanostima i te kako poželjan. On nikada ne izlazi iz mode i uvek je simbol elegancije i seksipila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs