Ukradite ideje

Dama sa stilom: Najbolji saveti za lepotu sa Nedelje mode u Londonu (FOTO)

London je bio krajnje inspirativan ove sezone
Moda
07:32h Autor:
Dama sa stilom: Najbolji saveti za lepotu sa Nedelje mode u Londonu (FOTO)
Foto: Profimedia

Neka nova ženstvenost pojavila se na pisti tokom Nedelje mode u Londonu. Za to su, mahom, bile zaslužne slip haljine od čipke, prozirni materijali i detalji poput karnera.

Za dodatnu romantiku pobrinuli su se neki bjuti detalji poput neobičnog repa, neprimentnog mejkap izdanja koji izgleda sveže i električnog ajlajnera u vidu kobalt senke.

Jesenji šik: Kako da nosite džempere ove sezone! (FOTO)

Evo kojih 6 bjuti lekcija sa LFW-a morate da prođete sa nama:

Šminka koja daje svež i prirodan izgled

Kada se pojavila na reviji Topshopa, Aleksa je zasenila sve zvanice jednostavnim, ležernim izgledom odabravši za ovaj izgled modroplavi kombinezon. Međutim, i ostatak njenog izdanja mamio je poglede. Pogotovo njena kratka, divlja, a opet ženstvena frizura i šminka koja je poznatoj trendseterki dala jednu dozu svežine i neodoljivog šarma.

A photo posted by Topshop (@topshop) on Sep 20, 2015 at 6:00am PDT

Električni ajlajner

Ukoliko želite da eksperimentišete ove jeseni ali i na proleće (jer ovo je ipak trend za narednu sezonu) onda je naš savet da to probate upravo sa ajlajnerom koji će vašem oku dati jedan elektrik efekat. Za ovakav efekat najbolje je da koristite plavu olovku za oči u nijansi kobalt plave ili tirkizne boje. Ovaj detalj će otvoriti vaše oči i kompletan akcenat staviti na gornji deo lica. To je uradio upravo Džonatan Sanders, odnosno Lucia Pieroni na njegovoj prolećnoj reviji.

Raskošan print, neobične kombinacije: Guči najnovija kolekcija

Rep + pletenica

Ova frizura nije novina, ali sjajno može da ide uz malo veće modele koji su oversize kroja i u stilu osamdesetih. Ovo je urban stajling koji svaka žena može da iznese na svoj način. Ugledajte se na J.W. Andersona koji je upravo ovakav rep izabrao za glavnu frizuru svoje prolećne kolekcije.

A photo posted by J.W.ANDERSON (@jw_anderson) on Sep 20, 2015 at 3:11am PDT

Jake obrve i sjaj na licu

FKA twigs odlučila je da na reviju linije Versus Versace dođe s minimalnom šminkom, jakim obrvama i sjajnim tenom. Nude boja ruža i bronzano-bakarna senka za oči su upotpunili ovo izdanje pevačice.

Vatrenocrveni ruž

Ukoliko do sada niste bili fan crvenog ruža ali ste odlučili da je sad konačno došlo vreme da malo eksperimentišete, vreme je da isprobate najklasičniju nijansu od svih crvenih ruževa: onu u vatrenocrvenoj boji. Topshop i Giles su upravo ovaj ruž izabrali za glavni na svojim mejkap izdanjima za prolećne kolekcije.

Po uzoru na Amal Kluni: 7 tajni stila sa kojima svaka žena može da izgleda bolje! (FOTO)

A photo posted by Topshop (@topshop) on Sep 20, 2015 at 6:25am PDT

Frizura sezone!

Ovo je frizura koja predstavlja savršen miks ženstvenosti i androgene lepote. U želji da nekako isprati plastično detaljisanje unutar kolekcije kao i uniseks kojim je obojena prolećna kolekcija, Kane je odlučio da manekenke stilizuje s repom, ali nesvakidašnjim. Naime, Kane je deo kose ostavio sa strane da pada, a središnji je svezao pri dnu, tačnije sa ogrlicom oko vrata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs