Modni saveti

Pravila dobrog stila: 7 trikova kojima se služe Njujorčanke! (FOTO)

Tipičan stil Njujorčanki koji je poznat po inspirativnim i zanimljivim kombinacijama i dalje intrigira sve poznavaoce mode
Moda
11:50h Autor:
Pravila dobrog stila: 7 trikova kojima se služe Njujorčanke! (FOTO)
Foto: Profimedia

Tipičan stil Njujorčanki koji je poznat po inspirativnim i zanimljivim kombinacijama i dalje intrigira sve poznavaoce mode. Da, on je definitivno drugačiji i nosi taj poseban duh grada koji nikada ne spava. Šta da vam kažemo, sem: momentalno se bacite na proučavanje (i kopiranje).

Izgleda da postoji konsenzus među članovima modne zajednice koji su se složili da Njujorčanke preuzimaju primat na polju stila od šik Francuskinja.

Ne postoji neka tajna formula, već nekoliko stilskih trikova na koje se svakodnevno oslanjaju Njujorčanke. Evo o čemu je reč:

Za sva vremena: 15 lekcija o modi koje nas je naučila Keri Bredšo! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Spreman aksesoar

Neka vaš aksesoar uvek bude spreman da krene sa vama. Napravite dobar (i proveren) izbor aksesoara, za dane kada je potrebno da poboljšate svoj izgled na brzinu. On će vam unaprediti modnu kombinaciju od jednostavnog do atraktivnog izgleda, kojim ćete skrenuti pažnju na sebe.

Vodič kroz jesenji džins: Šta se nosi ove sezone! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uvek nosite najmanje jedan udoban komad

S obzirom na to da je tempo Njujorka i samih Njujorčanki uvek brz (i nikada ne usporava) gradske dame prednost daju cipelama, koje uvek pažljivo biiraju. O čemu je ovde reč? Njujorčanke uparuju udobne cipele sa nečim elegantnim, ili suprotno - elegantne štikle sa kežual autfitom.

Usredsredite se na kontrast

Konstrast u autfitu obično izgleda mnogo zanimljivije sa predmetima koji spadaju u različite kategorije. Dugo sa kratkim, elegantno sa kežual, mekano sa čvrstim i muževno sa ženstvenim. Ovaj izgled je lako iskopirati: uparite lepo skrojeno jednostavno odelo sa ogromnim visećim minđušama.

Dodela nagrada VMA 2015: Šta su poznate dame nosile na crvenom tepihu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Obratite pažnju na proporcije garderobe

Proporcije su veoma bitne kako zbog oblika tela, tako i zbog krajnje estetike. Nosite teške i krute slojeve na gornjem delu tela? Stilizujte ih sa uskim džinsom ili suknjom. U suprotnosti, ako nosite materijale čvrste teksture na nogavicama, odaberite nešto tanje i nežnije za gornji deo tela.

Slojevitost

Njujorčanke su poznate po slojevitoj garderobi. Pa čak i kad je napolju preko 40 stepeni, one uvek imaju neki ogrtač, jaknicu ili prsluk i spremne su za zahlađenje.

Jelena Đoković održala lekciju iz stila: Dama uvek nosi ove 2 stvari! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kontrast u šminki i garderobi

Morate da znate kada je pravo vreme za jaku, a kada za neutralnu šminku. Najbolja formula je suprotnost: Ako nosite nešto svetlo, neka šminka bude nežna, a ako nosite garderobu neutralnih boja, istaknite oči ili usta.

Crna i bela boja su uvek dobar izbor

Na kraju, sve Njujorčanke znaju: kada niste sigurni šta da obučete ili nemate dovoljno vremena, uvek se možete osloniti na crnu ili belu boju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs