Ne radite ovo

Pećinske žene 21. veka, estetski incidenti u pokretu: Ovo su katastrofalne modne greške!

Prljave kose, ogromne plastične šnale iz prošlog veka, zgužvana odeća, japanke umesto cipela, provide se grudnjaci i naravno čuvene velike bele bretele
Modni saveti
21:40h Autor:
Foto: Shutterstock

U istoriji čovečanstva, postojali su periodi kada se vodilo računa o higijeni (još se od Sparte, antičke Grčke, starog Rima i Egipta zna se za parna kupatila u kojima su se koristile kupke i negovalo telo) ali i period kada se smatralo da je kupanje veoma štetno po zdravlje.

 

5 ubedljivo najgorih modnih grešaka: Zbog ovoga se žene najviše kaju!

 

Tako na primer, verujući da će se razboleti ako se bude okupao, Luj XIV je ovo životno zadovoljstvo obavio navodno dva puta u životu. Smrad koji se u njegovom prisustvu osećao i  na koji se žalila njegova ljubavnica, sluge su pokušavale da ublaže teškim parfemima i čestim menjanjem košulja.

 

Danas je stvar dosta drugačija, a nega je postala sastavni deo svakodnevne higijene.

 

Ipak, kada krenete ujutru na posao, u autobusu možete da vidite "estetske incidente u pokretu". A i na poslu nije bolja situacija - prljave kose, ogromne plastične šnale iz prošlog veka, zgužvana odeća, japanke umesto cipela, provide se grudnjaci i naravno čuvene velike bele bretele.

 

Zbog toga smo izdvojili najstrašnije modne greške koje bi trebalo da izbegavate po svaku cenu:

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Dlakava revolucija

 

Žene do skora nismo mogli da zamislimo maljave po nogama i sa "šiškama" pod pazuhom,a čini se da kreću u suprotnu akciju. Paradoksalno, žene započinju trend negovanja malja ispod pazuha u istom trenutku kada muškarci pokušavaju da se izbore za pravo na telo bez dlaka - vreme će pokazati.

 

2. Ogromne plastične šnale u kosi

 

Devedesete su odavno prošle. Kosu imate da biste je negovali i sređivali, a odlazak na posao sa njima na glavi odaje utisak potpuno neuredne žene bez stila.

 

3. Bele bretele

 

U redu je da neke stvari zadržite samo za sebe. Donji veš koji se providi, ili u ovom slučaju vidi, modni stručnjaci karakterišu kao modnu grešku broj jedan.

 

Daleko od lepog: Najveće modne greške koje većina žena pravi! (FOTO)

 

4. Dolazak u japankama na posao

 

Da li ovo mora posebno da se objašnjava?

 

5. Prljava obuća

 

Osim ako niste kopali njivu pa krenuli u grad. Ili ako ste Majka Tereza pa da 20 godina nosite iste sandale, mada njene se nisu raspale.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

6. Kandže na rukama

 

Ima li šta ružnije od žena koje su zapuštene, a ne propuštaju priliku da nadograde one užasne veštačke nokte koje podsećaju na kandže?

 

7. Previše nakita

 

Priznajemo, neko ume da spoji nespojivo i da se "okiti" a da sve to zajedno izgleda skladno i stilizovano. Međutim, za to je sposoban mali broj žena. Većina njih izgleda kao novogodišnja jelka u predsezoni.

 

8. Napadna šminka i generalno šminka na +40

 

Vruće je, znojite se, a kilogrami tečnog pudera se slivaju niz vrat. Zvuči kao scena iz nekog horor filma.

 

9. Neprimereno oblačenje

 

Važno je da nosite odeću koja odgovara strukturi vašeg tela i nema potreba da slepo pratite trendove koji vam ne odgovaraju. Uvek je bolje opredeliti se za klasične krojeve

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs