Od Spajs devojke do modne kraljice

Viktorija Bekam: 5 modnih lekcija

Njeno ime je sinonim za hladnu modnu kraljicu. Držanje i stav, koji se savršeno uklapaju uz stil prepun strogih linija i odsustva boja je od nekadašnje pevačice stvorio jednu od najbolje obučenih žena
Moda
13:04h
Viktorija Bekam: 5 modnih lekcija
Foto: Reuters
1 / 9 Foto: Fonet

Nekadašnja pevačica, danas tražena dizajnerka i supruga najpopularnijeg fudbalera, Dejvida Bekama (David Beckham) je postala i svojevrsna modna ikona od koje možemo da naučimo mnogo toga. Od njene kose do odabira cipela, majka četvoro dece, Viktorija Bekam (Victoria Beckham) uvek uspeva da izgleda šik.

Iako ne možemo poreći da novac ima određenu ulogu u odevanju gospođe Bekam, ono što nas može naučiti ne zahteva ni dinar. Zato je svako slepo kopiranje nemoguće, ali Viktorija svakako može da inspiriše.

Ne pratite trendove, neka oni prate vas

Viktorija ima svoj stil koji može da vam se dopada ili ne, ali svakako je u skladu sa njenim imidžom. Ona zna šta joj stoji, šta se gde nosi i nikada neće po svaku cenu da prekrši sopstvena modna načela. Ukoliko vidite trend koji vam se dopada, ali vam ne stoji, što zbog kroja ili kombinacije boja, prilagodite ga sebi. To je ujedno i najveći modni rizik moderne žene, ali ga prati i najveća nagrada: nikada nećete morati da brinete o prvom utisku, jer će garderoba progovoriti i pre vas.

Promenite frizuru i/ili boju kose

Nova frizura može u potpunosti da osveži izgled vašeg lica, ali i odevnih kombinacija. Viktorija se pojavila sa pomalo bezličnom paž frizurom, kratila je do piksi dužine, a onda je posvetilila i nadogradila. Asimetrčni bob je bio sledeći na redu, a od boja probala je gotovo sve.

Pramenovi i nijansiranje kose su od ključne važnosti, kako bi uvek delovala sveže. Ne zaboravite, kosa jeste ukras, ali ako ne eksperimentišete sada, kad ćete?

Osvežite ormar

Još od svojih početaka, 1996. godine, Viktorija je znala da ceni modu, te se njen stil menjao sa načinom života i godinama. Promene dolaze postepeno, pa nema potrebe da menjate ceo ormar svake godine, već dodajte komade koji vam se čine dopadljivim i vanvremenskim, koji vam dobro stoje i u kojima se dobro osećate. Što više idete ka klasici, to će vam trendi komadi postajati nebitniji.

Obratite pažnju i na godine. Stil dolazi sa njima, ali i neka modna pravila koja ne morate, ali ih je lepo poštovati. Iako možete, ne morate da nosite vruće pantalone sa 50, jer ćete mnogo lepše izgledati u suknji pensil kroja. Naglasite obline androgenim kombinacijama, a ukoliko je vaš cilj da izgledate što ženstvenije, dodajte ružičastu i nežno žutu, bilo na gornjem ili donjem delu odeće.

Bekamova ne nosi ravne cipele, ona je prepoznatljiva po potpeticama od kojih zastaje dah i ne odriče ih se ni po koju cenu. To ne znači da svaka žena mora da ih nosi, ali sasvim smo sigurni da cipele daju odevnoj kombinaciji pečat, te i da imaju moć da upropaste sav trud uloženi trud. Neka vaš odabir obuće bude stilski uslaglašen sa odećom koju nosite, jer samo tako ćete ostaviti utisak žene od stila.

Trudite se da uvek izgledate dobro

Za razliku od drugih zvezda koje se trude da povremeno liče na beskućnike, Viktorija je prava dama, bilo da vodi klince u školu ili prisustvuje Vimbldonu. Izvucite svoj maksimum! Ne dozvolite da vam prljava kosa ili oljušteni lak pokvare dan sa drugaricama ili noćni provod. Nikada ne znate na koga ćete naleteti, te iako vas ne prati horda paparaca, kao što je to slučaj sa gospođom Bekam, imate prava da budete zvezda sopstvenog života.

Ovo se posebno odnosi na dame koje su zašle u pozne 30-te i koje imaju dovoljno samopouzdanja i samosveti da znaju da cene ono što im je priroda dala, ali i da sakriju svoje mane, uvek i u svakoj prilici.

Ne zaboravite da zavirite u galeriju fotografija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs