Stilska inspiracija za letnje dane

Nosite šortseve po uzoru na Kejt Mos

Planetarno popularna manekenka je osim kontroverznih fotografija, poznata i po svom stilu, koji joj je doneo status najbolje obučene žene decenije
Moda
19:24h
Nosite šortseve po uzoru na Kejt Mos

Najbolja lekcija koju Kejt Mos (Kate Moss) može da nam da je da sledimo svoje instikte. Ipak, svakoj ženi se desi da nije sigurna u svoj izbor i tada je dobro poslužiti se odevnim kombinacijama poznatih dama, koje će poslužiti kao inspiracija. Kada su u pitanju šortsevi, čini se da ih niko ne voli kao Mosova, koja ih nosi na koncerte, šetnje sa ćerkom i mužem, ali i na nešto zvaničnije događaje. Iako su najpre letnji odevni komad, Kejt se od njih ne odvaja ni tokom zime. Pogledajmo kako ona to nosi i sa čim kombinuje ovaj nezaobilazan komad u ormaru svake žene.

Upečatljive čizmice

Veliki broj žena može da se identifikuje sa Kejt Mos jer ona je daleko od savršenstva. Ne krije svoj celulit, ni stomačić, a ni ne trudi se da izgleda savršeno. Ono što je izdvaja iz mase je stav, samopuzdanje i modni eksprimenti.

Za rok koncert, Kejt se opredelila za običan teksas šorts, rolku sa printom i čitavoj kombinaciji dala pečat jarko crvenim čizmicama do članaka. Iako se bliži 40-oj, ne stidi se svojih godina, već koristi svaki trenutak da se dobro zabavi.

Šetnja Londonom

Nekada je jednostavnost odgovor na svaku modnu dilemu. Bilo da se odlučite za dublji šorts ili nešto plići, tokom dana ga možete nositi gotovo svuda, zavisno od izbora obuće i dodataka. Kejt Mos ih često kombinuje sa dubokim čizmama ili udobnim baletankama, dajući im nešto zreliji izgled. Osim dugih ogrlica i sakoa, šorts se sjajno kombinuje sa nepravdeno zapostavljenim prslucima, koji svakoj odevnoj kombinaciji daju dozu androgenog izgleda.

Na plaži

Šorts je poput dela uniforme kada ste na letovanju. Kejt je iskoristila pamučnu tuniku u stilu 60-ih i šorts od crnog, ispranog teksasa kako bi joj odmor bio što udobniji. Uz veliku torbu i sandale s kaišem oko zgloba, spremni ste da pravo sa plaže odete na ručak ili u šetnju.

Druga kombinacija je podjednako jednostavna, a čini je šorts sa popularnim prugama, crni top i beli prsluk. Ovako odeveni ne morate na presvlačenje odmah sa plaže, već možete da istražite mesto u kom ste ili popijete piće u obližnjem kafiću.

Sa crnim plaštom, raspuštenom kosom i uz puno bogatih, dugih ogrlica zlatne boje, Kejt se pojavila na sceni Glastonberi festivala. Iako je po zanimanju supermodel, uspela da je u potpunosti oživi glamur rok zvezda 70-ih godina, a vama ova kombinacija može da posluži ukoliko se odlučite da ludo veče u gradu provedete u malom, crnom šortsu.

Ogrtač je još jedan odevni dodatak koji je nepravdeno zapostaljen, a odlično se slaže sa toplim, ali ne i vrelim letnjim noćima. Ukoliko imate manje grudi, brushalter vam nije ni potreban, a ukoliko insistirate da dodate još malo seksepila ovoj kombinaciji, odaberite top od crne čipke.

Ne preterujte sa šminkom, već se odlučite za više maskare, ruž u boji usana i naravno, istaknite jagodice rumenilom.

Iskoristite letnje boje

Kjet Mos se odlučila za crvenu, a vi možete za neon tonove ili bilo koju jarku boju ili čak upečatljiv dezen. Uz teksas šorts dečačkog kroja i sa ravnim rimljankama, možete na popodnevni sastanak, u kupovinu sa prijateljicama ili šetnju. Kako bi dodali malo ženstvenoti, naglasite struk pojasom, a ukoliko vam fali ovaj komad među dodacima, možete iskoristiti i ešarpu.

Šorts možete kombinovati na milion načina, a ako je verovati Mosovoj, najsigurnije je odlučiti se za dobar par baletanki ili rimljanki tokom vrelih dana ili par čizama ukoliko ste krenuli na koncert ili je vreme promenljivo.

Vreli letnji pljusak

Vruće pantalone, kožni kaiš i zlatni top nisu kombinacija koju ćete videti svaki dan. Mosova se za nju odlučila tokom trajanja muzičkog festivala u Engleskoj, koja obiluje kišom i blatom, te su gumene čizme poslužile kao pametan izbor.

Za razliku od mnogih zvezda, Kejt ne trpi zarad mode, što je čini pravom ikonom. Par gumenih čizama nije trend, već potreba, a kako bi ih učinili manje neprivlačnim, usudite se da uz njih obučete sjajni top i mini suknju ili šorts. Cela kombinacija je pravi rokenrol.

http://www.youtube.com/watch?v=FlK4a6qZ_Os
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs