Kejt Mos: najbolje obučena žena decenije

Sada već neprikosnovena kraljica modnih magazina i pisti, spojila je tipično britanski stil sa rok šik i vintidž elementima, stvarajući mitsku sliku modno najosvešćenije žene današnjice.
Star look
19:42h
Kejt Mos: najbolje obučena žena decenije
1 / 15

Proteklu deceniju su obeležile čizme do članaka i skinny farmerice. Za njihovu popularnost je odgovorna Kejt Mos (Kate Moss), supermodel, dizajner i najbolje obučena žena decenije, prema mišljenju magazina Vogue. Kejt je u svet modnih trendova donela osveženje u vidu nonšalantnog stila, inspirisanog boho i rok šikom. Spajujći nespojivo, uvek izgledajući kao da je samo otvorila ormar i nabacala krpice na sebe, Kejt je postala original, sinonim za stil i sve što se očekuje od pravog modnog diktatora.

Kejt zna da se obuče zavisno od prilike. Preko dana je često u šortsevima, koje kombinuje sa baletankama ili čizmama sa visokom potpeticom. Za veče Kejt voli da pokaže malo kože, ali i da se poigra seksi printovima. Na crvenom tepihu je prava dama, poput filmskih diva iz 20-ih i 30-ih godina. Ipak, nikada ne izgleda kao da se trudi. Tokom dana se ne šminka, a za veče naglašava ili oči, ili usne jarko crvenim ružem.

Iako je uvek u centru zbivanja, tokom godina je naučila da ne haje za to što je prati horda paparaca. Umesto toga, Kejt zaista izgleda prirodno, posvećujući pažnju samo detaljima bez kojih ne može. Ona voli šešire, duge lančiće, a od materijala krzno i kožu. Iako je već dugo godina na PETA-inoj listu najokrutnijih poznatih ličnosti, Kejt uživa u svojoj kolekciji krzna, bez kojih je tokom hladnih dana ne možete videti.

Kada je o dizajnerima reč, Kejt nosi gotovo sve. Kako je sa većinom njih u prijateljskim odnosima, uglavnom dobija komade koje želi, a među favoritima su kuće Balmain, Marc Jacobs, kao i dela Galijana, Mekvina i Vivijen Vestvud. Osim dizajnera visoke mode, Kejt nosi i odeću uličnih robnih marki, mada su vintage komadi njena najveća strast. Očigledan je uticaj 60-ih i 70-ih u odevanju Mosove, ali najveća lekcija koju nam može pružiti jeste da nosimo ono što nam stoji i ono što želimo, ma šta drugi mislili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs