Obaraju s nogu

Poslovna dama sa stilom: Top 3 odevne kombinacije za leto (FOTO)

Sa crno-belom kombinacijom odevnih komada ne možete da pogrešite ni u jednoj prilici, a posebno na poslovnom sastanku
Moda
16:30h Autor:
Poslovna dama sa stilom: Top 3 odevne kombinacije za leto (FOTO)
Foto: Profimedia

Glavna muka zaposlenih žena kada dođe leto i paklene vrućine jeste kako se obući prikladno, a u isto vreme i lagano. Odeća mora da ispoštuje kodeks oblačenja i pruži vam udobnost.

Posebno težak zadatak prestavlja oblačenje za poslovne sastanke. Svojom odećom morate da ostavite utisak ozbiljne poslovne žene koja je sigurna u sebe i svoje veštine i znanja, a da se u toku razgovora ne preznojavate od vrućine i nervoze.

Srećom, modni stručnjaci znaju šta treba da radite! Postoje tri odevne kombinacije idealne za leto:

Privlače sve muške poglede: 3 savim obične, ali neodoljive odevne kombinacije! (FOTO)

1. Crno-belo, nepogrešiva klasika

Sa crno-belom kombinacijom odevnih komada ne možete da pogrešite ni u jednoj prilici, a posebno na poslovnom sastanku. Boje su neutralne i ne privlače previše pažnje tako da sagovornik može da se fokusira na vas i ono što imate da kažete. Krojevi treba da budu svedeni i klasični, a materijali lagani i prirodni. Ništa providno ne dolazi u obzir, jer će delovati vulgarno.

Isprobajte kombinaciju uske suknje dubokog struka dužine ispod kolena i jednostavne crne bluze koju ćete uvući u suknju i tako naglasiti struk. Da bi ceo izgled dobio elegantan poslovan izgled, preko bluze možete da obučetedobro skrojen crni prsluk, koji vas neće zagrejati i stvarati osećaj nelagode, ali će dati jedan poseban pečat stilu. Ukoliko želite da sve osvežite nekom bojom, obujte klasične mokasine u neutralnoj braon nijansi. Možete se i poigrati sa bojama: obucite sako u jarko crvenoj boji i nećete pogrešiti!

Izdužite figuru garderobom: 7 ključnih pravila!

2. Nežna puder roze

Puder roze boja u oblačenju odaje utisak osobe koja je pristupačna i otvorena. Ova nijansa spada u neutralne tonove tako da možete da je kombinujete sa gotovo svakom bojom. Ukoliko želite da ostavite nešto upadljiviji utisak, kombinaciju pantalona i bluze u puder roze nijansi osvežite jačim detaljima kao što su sako i mokasine u teget boji. Ova boja je takođe neutralna i neće ,,upadati u oči'', ali će dati željeni utisak.

Bluza neka bude lepršava i od što kvalitetnijeg prirodnog materijala (svila, viskoza). Potrebno je da nežno pada niz telo ne stiskajući vas. Lepršavi krojevi su daleko prijatniji od uskih, a uz to deluju profesionalnije i elegantnije. Pantalone takođe mogu da budu lepršavog šireg kroja, pod uslovom da bluzu uvučete u njih i tako naglasite struk.Sa sakoom nema greške kada je poslovni stil u pitanju, jer on svakoj kombinaciji daje formalniji izgled. Možete dodati i diskretan nakit da svemu date lični pečat.

Kratke, duge, široke, uske: Bermude su glavni hit ovog leta! (FOTO)

3. Ostavite utisak u jarkim bojama

Ukoliko želite da svojom pojavom zaista ostavite snažan utisak, slobodno budite hrabre i na poslovni sastanak nosite neku jarku boju, poput žute. Ona će vašem izgledu dati svežinu i odavati utisak otvorene osobe. Bluza neka bude lepršava, od kvalitetnijeg materijala. Uvucite je u dobro skrojene pantalone od letnjeg tvida.

Tvid je materijal kojim ćete odmah dati utisak ozbiljne osobe, pa će stvoriti balans sa žutom bluzom. Idealan je i za zimski period kada je deblji i puniji, ali i za letnje poslovne kombinacije jer postoji i u tanjim, laganijim teksturama.Salonke na špic u odvažnoj bordo ili crvenoj boji će od vas stvoriti ženu koja može sve i sasvim sigurno vam dati dodatnu dozu samopouzdanja. Ova kombinacija je idealna za važne prezentacije kada treba da ,,osvojite'' nadređene.

Jedno veliko NE: 10 stvari koje nijedna žena ne sme da nosi na posao!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs