Izaberite svoj stil

Modna pravila za leto: Da se okreću za vama i muškarci, i žene! (FOTO)

Vreme je da pokažete šta znate i napravite prave modne izbore, kako za dnevne varijante, tako i za tople letnje večeri
Moda
15:46h Autor:
Modna pravila za leto: Da se okreću za vama i muškarci, i žene! (FOTO)
Foto: Profimedia

Leto nam, sem peščanih plaža i mirisa mora, donosi i pregršt lepih najrazličitijih odevnih komada. Vreme je da pokažete šta znate i napravite prave modne izbore, kako za dnevne varijante, tako i za tople letnje večeri.

Izbor obuće

Obuća najpre treba da bude udobna, a u tom slučaju na raspolaganju su vam lagane mokasine i baletanke, neobične sandale sa kaiščićima.

Najbolje odevne kombinacije Severine Vučković: Retro stil i romantični krojevi! (FOTO)

A photo posted by Moda Operandi (@modaoperandi) on Jun 13, 2015 at 1:02pm PDT

Za one hrabrije dame, tu su svakako visoke potpetice i platforme. Jedne upečatljive sandale dobro ukombinovane sa torbom, začiniće svaku odevnu kombinaciju.

Šeširi, naočare, nakit...

Osim što su šik, šeširi su neophodni tokom vrelih letnjih dana. Izbor šešira je raznolik, a možete ih ukrašavai perjem, ešarpama ili cvećem. Ukoliko ste više sportski tip, dobra vest je da su kačketi ponovo u modi, a uz simpatičnu mini haljinu u istom fazonu, nećete proći neprimećeno.

Žuta je boja sezone: Trendi dodaci, komad garderobe ili nakit! (FOTO)

Kao i šeširi, naočare su najpre neophodne kao zaštita od sunca, a tek onda kao modni detalj. Možete se poigrati sa oblicima i bojama, ali i ukrasiti ramove samolepljivim cirkonima.

Što se tiče nakita, što ga je više, to bolje. Ne morate da nosite skupe minđuše, neka vaš izbor padne na velike i upečatljive komade od plastike ili bižuteriju. Raznobojne narukvice i duge ogrlice odevnim kombinacijama daće hipi notu, koja je leti skoro nezaobilazna.

Daleko od lepog: Najveće modne greške koje većina žena pravi! (FOTO)

Torbe i rančevi

Rančevi su praktični, jer su prostrani i ruke će vam biti slobodne. Ako, pak, želite da izgledate ženstvenije, opredelite se za manju torbu koja se nosi preko ramena, a u koju ćete staviti maramice, foto- aparat, sjaj za usne i novac.

Bitno je da torba ne bude teška, kako bi mogli da se fokusirate na zabavu. Osim većih torbi i rančeva, veliki je izbor torbica sa resama, onih pletenih, ali i onih sa šljokicama. Mnogi će se opredeliti i za one u "poštarskom" fazonu. Zašto da ne?

Privlače sve muške poglede: 3 savim obične, ali neodoljive odevne kombinacije! (FOTO)

Odevni komadi

Izbor odeće tokom vrelih letnjih meseci svodi se na udobnost, a možete birati između boho maksi haljina, jednostavnih mini suknji od džinsa, majica sa zanimljivim printovima ili ultra popularnih šortseva. Ne bi trebalo da nosite tesnu odeću i ne zaboravite jaknu od teksasa ili nekog drugog materijala, jer letnje noći mogu da budu prohladne.

Naš savet: Igrajte se bojama, jer su, kao nikad pre, poželjne u svakodnevnom oblačenju. Zaboravite na tmurne, za zimu rezervisane, nijanse i dajte sebi oduška u vidu šarenila ili par jarkih boja. Ne ustežite se ni od neon varijanti. Jednim komadom možete da umirite čitavu priču.

Naravno, pokušajte da se držite boja iz slične palete, kako ne biste u svojoj igri preterali. Mi smo uvek za cipele u jarkim nijansama, bez neophodnog uklapanja sa bojom tašne. Ukoliko žarko želite da ih uklopite sa nekim detaljem, neka to bude sa karminom ili lakom na noktima.

Na haljini, cipelama ili torbi: Rese su pravi modni! (FOTO)

A photo posted by Jamie Chung (@jamiejchung) on Apr 29, 2015 at 2:55pm PDT

Svež i upečatljiv cvetni dezen je ne samo aktuelan, već budi ženstvenost, romantiku i daje poseban dodir letnjoj vrelini. Trodimenzionalne aplikacije sa štrasom, šljokicama i perlicama, u pretežno beloj boji, idealne su za mini haljine, koje ćete nositi za posebne prilike. Za dan, odlučite se za teksas šorts i bluzu sa oživljenim cvetovima. Uz jednostavne potpetice ili rimljanke, bićete u trendu, ali će vam ostati dovoljno prostora da svakoj kombinaciji date svoj pečat.

A photo posted by Jamie Chung (@jamiejchung) on Mar 28, 2015 at 3:13pm PDT

Priča sa cvećem se nastavlja i na plaži. Osim na kupićim kostimima, aplikacije cveća su osvojile i kaftane, tunike, praktično sve komade koje nosimo kada smo na odmoru.

Kozmetika i šminka

Kada je reč o kozmetičkim proizvodima, krema za zaštitu od sunca vaš je najbolji prijatelj. Druge po važnosti su vlažne maramice, koje možete koristiti kako za lice i telo, tako i da prebrišete obuću.

Žene probale i odabrale: Najbolji kupaći kostim za vaš tip građe! (VIDEO)

Nemojte se previše šminkati. Dovoljno je staviti malo vodootporne maskare, sjaja za usne i bronzera ili rumenila. Senke za oči lako će se razmrljati od znoja, a puder vam je praktično nepotreban, a ako baš insistirate na njemu, koristite lagane podloge sa SPF faktorom.

Parira Jeleni Đoković: Za nju su rekli da je ukrala svu pažnju na Vimbldonu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs