Saveti koji će vam olakšati putovanje

Večito pitanje: Šta da obučem za put?

Kako bi vam olakšali predstojeća putovanja, pred vama je nekoliko praktičnih saveta, koji će vam pomoći pri odabiru odeće, bilo da putujete na vikend, letovanje ili izlet
Moda
21:10h
Večito pitanje: Šta da obučem za put?
Foto: Shutterstock

Sezona letovanja je uveliko počela, i pred vama je ono čuveno pitanje: "A, u čemu da putujem?" pred vama su korisni saveti koji će vam pomoći u odabiru odevnih kombinacija u kojima ćete putovati. Naravno, najpre morate obratiti pažnju na to gde idete, zatim koliko put traje i naravno, kojim prevoznim sredstvom putujete do željene destinacije.

Mesto dolaska

Ukoliko krećete na more, sasvim je očekivano da će temperatura biti viša nego u mestu sa kog polazite. Zato se preporučuje da nosite slojevitu, udobnu odeću. Ukoliko je putovanje duže, noći znaju da budu hladne, te je obavezan lagan, ali topao džemper ili duks. Primera radi, krenite u bluzi dugih rukava, ispod koje ćete imati top na bretele, a preko struka vežite duksericu. Obucite udobne pantalone, ispod kojih možete obući šorts. Na nogama su obavezne čarape, i to pamučne, koje se nose sa laganim patikama. Ali to nije jedina opcija, jer zavisi od toga kojim prevoznim sredstvom putujete.

Putovanje avionom

Putovanje avionom zahteva ležernu, ali ipak modernu odeću. Odlična alternativa plišanim trenerkama, koje su van svih trendova, je par uskih farmerica sa elastinom ili helanke uz tuniku. Ukoliko letite ka toplijim krajevima, obujte papuče, a čarape stavite u lični prljag, za slučaj da vam u avionu bude hladno. Ne zaboravite da ponesete vlažne maramice i nešto šminke: maskaru, korektor i rumenilo.

Putovanje sopsvetnim autom

Ukoliko niste vozač, putovanje automobilom može biti pravo uživanje, jer vam je sve na dohvat ruke. Možete da se presvučete kada vama odgovara, jer tokom vožnje možete uvek da stanete i izvadite iz gepeka šta vam zafali. Ipak, kako ne biste maltretirali vozača, trudite se da budete spremni na vremenske promene, kao i da budete udobno odeveni. Ono što možete da nosite ako putujete avionom ili kolima, poput pamučnog kombinezona ili cipela sa potpeticom, u autobusu je nemoguće, jer on zahteva da se obučete udobno, slojevito, kao da se pripremate da prođete kroz sva 4 godišnja doba.

Putovanje vozom/autobusom

Voz ili autobus mogu potpuno da vas iscrpe. Klima može da se pokvari, možete dobiti mesto tik uz klimu ili se zadržati na granici nekoliko puta više nego što je planirano. Kada ste u svom automobilu, ipak, možete sami da odredite tempo i lakše doprete do svojih stvari, dok to u vožnji autobusom nije moguće. Slojevito odevanje, što manje šminke, dovoljno vode i adekvatna obuća vam mogu olakšati put. Ipak, ne može se poreći aspekt zabave koji putovanje autobusom ili vozom donosi.

Detalji

Ne zaboravite naočare za sunce, koje će svakoj odevnoj kombinaciji dati lični pečat. Velike i bogate ešarpe su takođe korisne i veoma in, a kada govorimo o torbama, birajte one prostrane, koje se neće lako uništiti, ni ispraljati, a koje imaju dovoljno pregrada za sva potrebna dokumenta i sitnice bez kojih jednostavno ne možete krenuti na put.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs