Obratite pažnju

Formula za dobar stil: 7 zlatnih modnih pravila koje svaka žena treba da usvoji!

Ono što Francuskinje izdvaja od drugih stanovnica planete je to što se pridržavaju „sedam zlatnih pravila”, a modni stručnjaci smatraju da je to razlog što im je stil tako besprekoran
Moda
01:10h
Formula za dobar stil: 7 zlatnih modnih pravila koje svaka žena treba da usvoji!
Foto: Profimedia / Olivia Palermo

Francuskinje obožavaju modu, diriguju trendove i sinonim su za dobar stil. Odevaju se elegantno, prefinjeno i ženstveno, ali ne previše luksuzno. Ono što ih izdvaja od drugih stanovnica planete je to što se pridržavaju "sedam zlatnih pravila", a modni stručnjaci smatraju da je to razlog što im je stil tako besprekoran.

1. Nosite samo ono što vam dobro stojiOsnovno pravilo je da birate odeću prema građi, dakle nosite samo ono što vam lepo stoji. Izbegavajte komade u kojima izgledate suviše mršavo, debelo, muškobanjasto, u neskladu sa godinama, čak iako su apsolutno u trendu i "svi to nose".

Pantalone, suknje i šik detalji ovog proleća: Idealan poslovni stajling za sve dame! (FOTO)

2. Dugoročni trendoviFrancuskinje obožavaju modu, ali ne slede kratkoročne trendove, već biraju garderobu "za sva vremena": dobro skrojene farmerke, malu crnu haljinu, ženstvene bluze, elegantne kožne tašne, balon mantile...

3. Neutralne bojeTrendovi se menjaju, nekada dominiraju jarke nijanse, pa ih zamene tamne. Ipak, sa pastelnim tonovima ne možete da pogrešite, a bela i bež će uvek biti u trendu kada je ženska moda u pitanju. Osim toga, odlično se kombinuju sa jakim bojama.

Prolećni šik za sve dame: Nosite teksas jaknu na 7 načina!

4. Dobar krojTajna stila Francuskinja počiva i na dobrom kroju. Suviše tesne pantalone ili preširoke jakne nećete naći u njihovim ormarima. One vode računa o tome da se oblače u skladu sa građom, nose odeću koja ističe ženstvene obline, a sakriva nedostatke i ne deluje vulgarno.

5. Kvalitetni materijaliDame od stila veliku pažnju poklanjaju materijalima od kojih je izrađena odeća i modni dodaci. Važno je da budu kvalitetni i dobro obrađeni, a ne obavezno i skupi. Krzno, koža, svila, kvalitetan pamuk, lan, viskoza su prirodni materijali, prijatni su za nošenje i dugo traju ako se pravilno održavaju.

Formula odevanja posle 40-e: Modni saveti za sve dame! (FOTO)

6. Manje je uvek višePravilo "manje je više" naročito važi za modu, a ovaj postulat promovisala je čuvena Koko Šanel. Zato, ne preterujte sa modnim dodacima, već odaberite jedan, upečatljiv detalj i stilizujte se prema njemu. Na primer, jarkocrveni ruž, upadljiv kaiš ili ešarpu, atraktivnu tašnu ili veliki komad nakita... Važno je da delujete sofisticirano, a da ste to postigli lako i uz malo truda. Zato tipična Francuskinja neće izaći iz kuće "bez trunke šminke" i sa izgužvanom, šljampavom odećom.

Zvoncare su ponovo u modi: Evo kako da nosite trendi pantalone! (FOTO)

7. Ne kupujte bilo šta na popustuNiske cene i veliki popusti su "mamac" za većinu žena, pa često kupuju ono što im apsolutno nije potrebno i to u većoj količini. A kada su već kupile, "red" je i da obuku. Makar jednom... Tako se u garderoberima vremenom taloži sve više novih stvari, dolazi do gužve, ormari postaju nepregledni i dobri komadi ne dolaze do izražaja, pa se ređe i nose. Napravite selekciju, ostavite samo ono što zaista nosite i kupujte samo ono što vam je zaista potrebno.

Nosite belu majicu u 7 varijanti: Kombinacije za izlazak, posao i svakodnevnu šetnju! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs