Vrlo je jednostavno

Kako da se obučete u skladu sa vašom figurom: 15 načina da izgledate mršavije

Pomoću ovih trikova u oblačenju možete izgledati kao da imate i do 5 kilograma manje
Moda
16:22h Autor:
Kako da se obučete u skladu sa vašom figurom: 15 načina da izgledate mršavije
Foto: Thinkstock

S obzirom na činjenicu da preko leta nosimo najmanje odeće, a telo nam je naviše otkriveno, bacamo se na vežbe i dijete u „5 do 12“ , ne bismo li spremne dočekale bikini, kratak šorts i lepršave, mini haljine - piše Elle.rs.

35 najboljih modnih saveta možete pronaći OVDE.

Međutim, umesto da započinjete dijetu koju ćete, budimo realni, okončati kada shvatite da se ništa ne dešava preko noći, a leto ide i ide, možete da se poslužite sledećim trikovima.

Vertikalne pruge

Za razliku od horizontalnih koje vas šire, vertikalne izdužuju figuru, čineći vas vitkijim i mršavijim. Ako vam je previše da budete od glave do pete u prugama, birajte: ili bluza, ili pantalone.

Napravite kontrast gornjeg i donjeg dela naglašavajući struk

Ovo možete da uradite na klasičan način, noseći bluzu i suknju sa podignutim strukom, ali i uz pomoć kaiša u intenzivnoj boji. Posebno je poželjno da aksesoari budu upareni sa odećom, odnosno da kompletan izgled bude krajnje stilizovan.

Sve o prugastom dezenu pročitajte OVDE.

Lepršava midi suknja

Klasična midi suknja od svile u zanimljivom printu sa faltama, može da zakamuflira obim struka i učini vas u tom predelu mnogo mršavijom.

Blejzer preko ramena

Ukoliko ste jači u prednjem delu, posebno rukama možete nositi blejzer ležerno prebačen preko ramena, kaoMiroslava Duma, kraljica elegancije.

Nek se struk izgubi u kroju i printu

Razigrani print na vašoj haljini A forme koja ima spušteni struk, drži oči prikovane na celo telo čineći vašu liniju oko struka ultra uzanom.

Koja nam moda stiže sa Kariba pročitajte OVDE.

Kombinacija printa

Jedan print u gornjem delu + drugi na donjem = najbolja moguća optička varka koju možete svom telu pokloniti.

Ne bežite od vedrih boja i cvetnog printa

Pogotovo u vidu mini, letnjih haljina. Print i boje skreću pažnju sa vaše figure. Naravno, ako ih nosite tako da imponuju vašoj figuri.

Kako treba nositi cvetni dezen saznajte OVDE.

Rajsferšlus po sredini

Haljina koja po sredini ima rajsferšlus svu pažnju vašeg sagovornika drži prikovanu na centralnom delu haljine, čineći da izgledate mršavije.

Kada ne znate šta - nabori

Predrasuda je da višak materijala, dodaje kilograme. Zanimljiv veliki džemper u paru sa voluminiranom suknjom, daje vam priliku da ostatak figure (mislimo na noge i tanak struk) izbije u prvi plan.

Iscepan džins je ove sezone posebno u trendu i to mahom "boyfriend" model koji je dosta širok i ¾ što vas odmah čini mršavijim.

Haljina - tunika u nežnoj boji

Probajte da iznesete neku tunika-haljinu koja savršeno „skriva“ figuru. Ukoliko je u nekoj nežnoj, pastelnoj boji, još bolje!

Kojih 8 stvari svaka žena treba da ima saznajte OVDE.

Šorts sa podignutim strukom

Druga predrasuda: šortsevi ne mogu nikome ništa dobro da naglase. Laž! Ukoliko izaberete model koji vam stoji taman uz telo i koji pada prirodno niz bokove, u paru sa svilenom bluzom koja je na “pravom“ mestu otkopčana, dobićete željeni slim efekat.

Top preko haljine

Top je opet u modi i što je još bolje: savršeno ide uz ostale trendove sezone, posebno kombinezone i tregere.Ukoliko obučete kratak, a široki top preko kombinezona ili kombinacije bluza-suknja, savršeno će vas „preseći“ u liniji struka, taman da izgledate mršavije „u sredini“.

Nosite tufne kao poznate holivudske dame. OVDE pogledajte kako.

Crno, od glave do pete

Kada stvarno namate nijedno rešenje, onda je crna dobitna kombinacija. Ništa vas ne čini mršavijim od tamne palete.

Ponekad probajte "undone" izgled

Kada kažemo "undone", mislimo da košulju blago uvučete po sredini u jeans, majicu nosite tako da vam otkrije jedno rame, a pantalone spustite malo ispod struka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs