Priladogite neophodni modni dodatak sebi

Pronađite naočare za vaš oblik lica

Poput odabira kupaćeg kostima ili šešira, naočare su podjednako neophodne, ali i odličan način da pokažete koliko ste modno osvešćeni i zaokružite svoj stil
Moda
15:00h
Pronađite naočare za vaš oblik lica

Naočare za sunce su potreba i modni hir. U trendu su one sa šarenim ramovima, sa staklima koje liče na ogledala, veliki retro modeli, sa ukrašenim ramovima, kao i uvek aktuleni klasici, poput avijatičarskih Ray Ban . U moru naočari, potrebno je naći one koje se uklapaju u vaš stil, uz vaše odeću, ali i uz vaš oblik lica. Zato vam dajemo jednostavne i kratke savete kako da ponosno ponesete svoje naočare, izgledate šik, ali i ulepšate lice i kompletnu sliku o sovm stilu.

Okruglo lice

Za dame sa okruglim licem, najbolji su pravougaoni modeli i to što veće, to bolje. Primer za to su Meri Kejt i Ešli Olsen (Mary-Kate i Ashley Olsen), devojke koje su svojim odevnim linijama uspele da se uvrste među najuticajnije dizajnere današnjice. Iako je crna najpoželjnija kod ovog oblika naočari, zađite u retro vode i odaberi par belih ili sa animal printom.

Srcoliko lice

Najpoznatija dama sa srcolikim licem, Anđelina Džoli (Angelina Jolie) obožava svoje aviator naočare. Njihova forma je jednostava, ali boje i šare na ramovima su beskonačne. Odaberite šik par u zlatnoj boji ili sa zanimljivim geometrijskim printom.

Ovalno lice

Trend koji je osvojio leto 2012. i 2013. godine, mačkaste naočare, su odličan izbor za dame sa ovalnim oblikom lica. Olivija Palermo (Olivia Palermo) to zna i zato maksimalno koristi ovaj trend. Ne morate nositi najekstravagantnije modele mačkastih ramova, ali se poigrahte sa pastelnim bojama ili jarko crvenim, u Lolita stilu.

Uglasto lice

Uglasto lice najbolje izgleda sa parom retro okruglih naočari, kakve su bile posebno popularne tokom 60-ih i 70-ih godina. Dama koja nabolje predstavlja ovaj oblik lica je Bijonse, koja sa ovalnim naočarima uvek uspeva da izgleda moderno, sa dozom nostalgije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs