da li se slažete?

STILISTA DŽESIKE ALBE I DEMI MUR OTKRIO VAŽNO PRAVILO ZA ODEVANJE ŽENA POSLE 35. GODINE: Sve pravite istu grešku

Poznati američki stilista Bred Goreski imao je 12 godina kada je prvi put u ruke dobio magazin Vog. U tom trenutku rodila se njegova ljubav prema modi. Sudbina je htela da godinama kasnije, kao student istorije umetnosti, dobije praksu baš u Vogu.

Moda
Autor:
STILISTA DŽESIKE ALBE I DEMI MUR OTKRIO VAŽNO PRAVILO ZA ODEVANJE ŽENA POSLE 35. GODINE: Sve pravite istu grešku
Demi Mur, Foto: Profimedia

Na kraju je napredovao do pozicije asistenta, a uskoro je počeo da radi za stilistkinju slavnih Rejčel Zoi nakon čega je polako dobijao i svoje klijente. Postao je ekskluzivni stilista za brend Kejt Spejd, a oblačio je i Džesiku Albu, Demi Mur, Rašidu Džouns, Kristinu Riči, Minku Keli i mnoge druge poznate dame. Od 2014. godine bio je i jedan od voditelja modne emisije "Modna policija".

Kada je u pitanju stil, Bred kaže kako na njega znatno utiče najveća greška u odevanju koju žene prave nakon 35. godine.

Prema njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odeću u ormaru. Ono što nam je bilo zanimljivo s 25 ili 30 godina verovatno nećemo nositi s 35 ili više, ali svejedno iz ormara ne sklanjamo odevne komade koje smo prerasli kako fizički tako i mentalno.

- Važno je redovno pregledavati ormar. Razgledajte sve komade i izvucite napolje ono što niste nosili mesecima. Na taj način osvestićete šta sve uopšte imate u ormaru i šta bi zapravo trebalo da dodate u svoj garderober. Stvorićete novi prostor za novu odeću koja će vam savršeno odgovarati, kaže stilista koji dva puta godišnje radi sređivanje svog ormara kako bi bio siguran da su u njemu samo komadi koje zaista voli i želi da nosi.

Bred napominje kako ne trebamo da se opterećujemo godinama i kako je najbolje da se oblačimo onako kako želimo, bez obzira na mišljenja drugih ljudi.

- Važno je ostati veran sebi. Nemojte dozvoliti da vaše godine utiču na to kako se oblačite, važno je da pomerate granice, zaključuje stilista koji izdvaja Džeki Kenedi kao omiljenu modnu ikonu koja se do zadnjeg dana života oblačila po svom.

1 / 8 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs