Važni detalji

Dekolte prema obliku lica i tela: Ravan izrez je najbolji za žene sa manjim grudima

V izrez vizuelno izdužuje figuru i laska svim tipovima građe, ali bi dame sa većim grudima trebalo da pripaze na veličinu otvora. Slično je i sa okruglim izrezom
Modni saveti
17:42h Autor:
Foto: Reuters

Možete da nosite najelegantniju haljinu ili bluzu, ali ukoliko njen izrez ne odgovara vašem tipu građe, veličini grudi i obliku lica, na pravom ste putu da napravite modni promašaj!

 

V izrez

 

Vizuelno izdužuje figuru i laska svim tipovima građe. Međutim, žene sa većim poprsjem trebalo bi da pripaze na veličinu otvora jer zbog predubokog izreza velike grudi mogu da deluju opušteno. Odličan je izbor za žene kratkog vrata ili širokih ramena, dok bi one sa duguljastim licem trebalo da ga izbegavaju jer će lice dodatno da izduži.

 

Kako da ulepšate dekolte na prirodan način biljkama koje povećavaju grudi saznajte OVDE.

 

Četvrtasti izrez

 

Pristaje i velikim i malim grudima. Odličan je izbor za žene sa većim poprsjem jer dekolteu daje sofisticirani izgled, a ne otkriva previše. Mogu da ga nose i žene s malim grudima jer stvara iluziju većeg dekoltea. On vizuelno izdužuje vrat i proširuje uska ramena, pa pristaje ovalnom tipu lica jer stvara dobar kontrast. Četvrtasti tip lica trebalo bi da ga izbegava jer će ga ovaj izrez dodatno naglasiti.

 

Rol kragna

 

Kod odabira haljine ili majice nalik na rol kragnu treba pripaziti da postoji razmak između spoljašnje ivice odeće i brade. U suprotnom će glava da izgleda kao da lebdi u vazduhu. Ovaj tip izreza je odličan za žene sa dugim licem ili tankim vratom, a preporučuje se i svima s malim grudima, uskim ramenima i dečačke figure. Ovaj izrez ne laska okruglom licu, telu u obliku jabuke i ženama velikih grudi.

 

Kako da izaberete glamuroznu haljinu koja vam najbolje stoji saznajte OVDE.

 

Ravan izrez

 

Ravan izrez je najbolji za žene sa manjim grudima i širim ramenima. Gola ramena i dekolte izdužuju figuru, pa se ovaj izrez preporučuje niskim ženama i onima koje žele vizuelno da produže vrat. Ne laska velikim grudima jer mogu da deluju previše opušteno.

Srcoliki izrez

 

On savršeno skriva grudi zbog čega mogu da ga nose i žene sa većim korpama grudnjaka. Ovaj izrez je jako zahvalan jer vizuelno izdužuje lice i uravnotežuje izgled figure. Odličan je izbor i za niske žene, one s kratkim vratom, četvrtastim oblikom lica i uskim ramenima. Ne preporučuje se ako želite da sakrijere bore po vratu ili dekolteu.

Kako u tri koraka do savršenih grudi pročitajte OVDE.

 

Okrugli izrez

 

Slično kao i V izrez, okrugli laska svakoj figuri, naročito obliku peščanog sata jer uravnotežuje gornji i donji deo tela. Međutim, treba da pripazite na dubinu dekoltea. Širi izrez najbolje odgovara ženama sa uskim ramenima jer ih vizuelno proširuje. Takođe, pristaje ženama dečačke građe jer stvara iluziju većeg dekoltea. Za žene širih ramena ili većeg poprsja bolji je izbor manji okrugli izrez. Ne preporučuje se širim ramenima i uskom licu jer će ga vizuelno još više smanjiti.

 

A kako da budete primećene i izaberete pravu ogrlicu uz svaki izrez saznajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...