Recepti

Leto u vašem tanjiru: Testenina spremna za 15 minuta!

Neverovatna testenina, bogatog ukusa učiniće od vas kuvara prve klase. Kada je spremite, osim što ćete uštedeti vreme za lepše stvari osim kuvanja, pružiće vam neverovatan i bogat obrok
Recepti
15:20h Autor:
Leto u vašem tanjiru: Testenina spremna za 15 minuta!
Foto: Shutterstock

Testenina je obrok koji teši. Nju pravimo kada želimo da se izgubimo u ukusnom zalogaju i zaboravimo sve oko sebe. Osim bogatog ukusa koji pruža, testenina može biti i izuzetno zdrav obrok pogotovo u letnjim danima kada je oko nas obilje svežeg povrća.

Predstavljamo vam nekoliko recepata koje ćete spremiti za 15 minuta. Osim toga što nećete robovati kuhinji, ove ukusne obroke niko neće odbiti počevši i od vaše izbirljive dece.

Spremite ukusne špagete sa šitaki pečurkama, više možete naći OVDE.

Cacio e Pepe

Najjednostavniji recept za testeninu na planeti. U prevodu znači "sir i biber", što je sve što će vam trebati. Rigatoni testenina je idealna za ovu kombinaciju. Dakle, po uputstvu proizvođača skuvajte testeninu, ocedite i polijte maslinovim uljem da se razdvoji. Odmah dodajte biber, koliko želite, rendanog parmezana ili drugog tvrdog sira za rendanje i sušenu crvenu papriku. I ručak je spreman, jedan od ukusnijih.

Napravite ukusan sportski obrok, recept možete naći OVDE.

Sa spanaćem i kozjim sirom

Ovo je izuzetno ukusna kombinacija koja se može jesti i topla i hladna. Zahteva nešto više veštine u odnosu na prethodni recept, jer treba iskidati listove spanaća. Veliki posao...Pošto skuvate testeninu, ocedite je i vratite u posudu u kojoj ste kuvali, dodajte sok pola limuna, veliku kašiku kremastog kozjeg sira, šaku listova spanaća i so i biber po želji. Na kraju začinite sa malo parmezana i gotovo.

Zapečena testenina je hit na vašoj trpezi, recept nađite OVDE.

Caprese Penne

Ovaj recept u sav glas viče:“Leto!“. U caprese salatu (mozzrella, čeri paradajz i svež bosiljak) dodajte kuvanu testeninu, penne po mogućstvu. Može se jesti i hladna, ali ako testenini dodate caprese, uživaćete u otopljenoj mozzarelli. Dodajte i maslinovo ulje i so po želji.

Testeninu sa kajmakom neće niko odbiti kada je spremite za ručak, više možete naći OVDE.

Sa kobasicom i brokolijem

Dok se testenina kuva, iseckane sveže kobasice dinstajte i pred kraj dodajte brokoli, tikvice ili špargle. Ostavite na vatri još pet minuta i dodajte skuvanu testeninu. Možete obogatiti sa malo rendanog tvrdog sira.

Natasha’s Dream

Fusili su prava testenina za Natašin san. Pošto ih skuvate i ocedite, dodajte maslinovo ulje, kašiku slatke pavlake, šaku seckanih pečuraka, seckani beli luk i iceberg salatu. Na kraju dovršite parmezanom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs