Tajna formula

Stara škola: 35 najboljih modnih saveta svih vremena!

Dobra bela košulja je neizostavan komad, dok se za modne dodatke savetuje da budu živahnih boja. Tajna formula za udobnost je 95 odsto pamuka, 5 odsto likra
Moda
16:06h Autor:
Stara škola: 35 najboljih modnih saveta svih vremena!
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Mala crna haljina svakako se smatra jednim od nepogrešivih komada odeće koji odgovara skoro svakoj prilici. Međutim, u nastavku sledi još nekoliko modnih saveta koji vam mogu rešiti nedoumice prilikom odevanja, a za koje možda niste znali.

1. Dobra bela košulja je neizostavan komad. Odlično pristaje uz džins, pantalone, ali i suknje.

2. Modni dodaci neka budu u živahnim bojama. To će učiniti neutralnu bazu doteranom. Ako ste hrabriji, cipele i torba neka budu u dve jarke, ali komplementarne boje.

3. Ako vam se nešto sviđa, kupite još jedan komad. Ako funkcioniše, zbog čega se preispitivati? Kada je reč o belim majicama, nikad dosta.

4. Tajna formula za udobnost je 95 odsto pamuka, 5 odsto likra. I farmerice bi trebalo da imaju bar 2 osto likre kako bi bile što udobnije.

OVDE pogledajte kojih sedam modela farmerica nisu za svaki oblik tela.

5. Iste pantalone ne možete da nosite i uz visoke potpetice i na ravne cipele. Kada kupujete, odlučite se za jednu opciju i držite se odabira.

6. Stavite maramu jer ona može da transformiše najobičniju pamučnu majicu u elegantniji komad, a elegantnu haljinu učini ležernom.

7. Kožu pokazujte pametno. Odlučite se za jedan, samo jedan, deo tela koji ćete otkriti jer će u suprotnom nedostajati misterije.

8. Nosite torbu dijagonalno preko tela, jer ćete tako moći da se krećete nesmetano i imate slobodne ruke.

OVDE pogledajte kako da vežete četiri vrste marama na šesnaest načina.

9. Ukoliko nikada ne perete odeću na ruke, nemojte da kupujete ono što ne može da se pere u veš mašini.

10. Prihvatite svoj oblik tela. Ako imate veći stomak, nemojte da nosite haljine koje naglašavaju struk.

11. Pre kupovine napravite spisak. Ne onoga mšto vam je potrebno, već listu 10 omiljenih komada koje imate u ormaru. To će vam pomoći da ne potrošite novac na odeću koja vam ne ide uz ono što volite.

12. Pripremite se za garderobu - ako kupujete vrlo važnu haljinu, obucite steznik i ponesite sa sobom visoke potpetice (možete u kesi, ukoliko ne želite da u njima idete u šoping).

Kako da nosite kombinezon, pogledajte OVDE.

13. Uvek se pre izlaska pogledajte u ogledalu i proverite da li je sve na svom mestu.

14. Manji broj farmerica je dobar izbor, jer na svakom bolje izgledaju kada vas zategnu.

15. Sredite ormar. On bi trebao da diše, a vi da imate jasan pogled na ono što u njemu držite. Izbacite sve ono što niste obukli poslednjih godinu dana.

16. Nosite ogrlice. Možete da se odlučite za masovnije ogrlice, ali i one manje upadljive koje nikada neće izaći iz mode.

17. Procenite postavu. Najčešće se kvalitet odeće može videti na osnovu postave.

OVDE pogledajte kako se nosi žuta boja ovog leta.

18. Možda ste to, ipak, vi. Ako smatrate određenu odeću u izlogu lepom, ali mislite da nije za vas, promenite mišljenje. Možda je, ipak, za vas.

19. Pokažite odanost nekom brendu ili dizajneru, jer najčešće komadi iz jedne sezone odlično idu uz komade sledeće.

20. Kada niste sigurni, nosite bež visoke potpetice koje idu uz vaš ton kože. One su uvek odličan izbor.

21. Kada nosite belo, uzmite u obzir da je uvek prozirnije danju nego ako isti odevni predmet nosite noću.

22. Pruge su odličan odabir za vikend. Daju opušten, a istovremeno doteran izgled.

OVDE pogledajte najzanimljivije tašne svetskih brendova za narednu sezonu.

23. Osvežite dugmiće. Ponekad su jedini problem na dobroj košulji ili odelu staromodni dugmići. Promenite ih sami ili odnesite krojaču.

24. Nikada nemojte da kupite dosadan kaput. Toliko ljudi vidi samo vaš kaput, pa čak ako i nosite nešto savršeno ispod njega, oni to nikad neće znati.

OVDE pogledajte kako poznate dame nose cipele na špic.

25. U ormaru bi trebalo da imate bar jednu stvar sa leopard printom. On je bezvremenski, dovoljno uzbudljiv, a dobro ukombinovan, može da bude i te kako glamurozan.

26. Nemojte da izvlačite staru odeću iz skladišta. Moda se vraća, ali nikad na isti način. Kombinezon iz 2014. nije isti kao kombinezon iz sedamdesetih.

27. Nemojte da kupujete jeftinu odeću ako je ne volite. Bolje uštedite, pa kupite neki komad garderobe koji će vas zaista usrećiti, ali i vam i duže trajati.

28. Minimizujte struk širokim kaišom. Nemojte da ga spuštate na bokove.

29. Dodajte element iznenađenja. Kontrasti čine vaš izgled savršenim.

30. Ako imate ograničen budžet, potrošite ga na cipele i torbu. Dobre cipele i torba čine vas opuštenijima po pitanju ostatka odeće.

OVDE pogledajte kako poznate dame odećom ističu svoj dekolte.

31. Ukombinujte široko sa uskim. Retko kome dobro stoji šlampava odeća, pa ako imate neki širi omiljeni komad, uvek ga nosite uz uski deo odeće.

32. Nemojte da gledate kako žene u vašem okruženju izgledaju, već pažnju posvetite sopstvenim željama. Ne sputavajte svoje potencijale zbog toga što vaše prijateljice nemaju volje za sređivanjem.

33. Kreirajte svoj album. Dobili ste komplimente danas? Slikajte se telefonom. Tako ćete imati brzi podsetnik sledeći put kada ste u žurbi i ne znate za koju kombinaciju biste se odlučili.

34. Odevajte se u skladu sa svojom figurom, a ne isključivo godinama. Imate zategnuta ramena za majicu bez naramenica? Izvajane noge za šorts? Slobodno pokažite ono što imate – dok još imate.

35. Pazite da ne zaostanete u prošlosti. Frizura koja vam je odlično pristajala pre deset godina danas sigurno izgleda demode, a svilena suknja u kojoj ste izgledali tako slatko s 25, u četrdesetoj može da izgleda loše.

OVDE pogledajte koje su obavezne boje za leto koje dolazi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs