MODNI SAVETI

OVAJ DETALJ JE VAŽNIJI OD GARDEROBE: 10 stilskih pravila TOMA FORDA koja svaka žena treba da zna! (FOTO)

Amerikanac Tom Ford jedan je od najcenjenijih dizajnera na svetu. Bivši kreativni direktor modnih kuća Guči i Iv Sen Loren t pokrenuo je sopstveni brend 2005. godine. U međuvremenu se oprobao i u rediteljskom poslu snimivši hvaljene filmove "A Single Man" i "Nocturnal Animals", a trenutno je i predsednik uprave Američkog veća modnih dizajnera.

Moda
Autor:
OVAJ DETALJ JE VAŽNIJI OD GARDEROBE: 10 stilskih pravila TOMA FORDA koja svaka žena treba da zna! (FOTO)
Tom Ford i Naomi Kembel, Foto: Profimedia

Ford je prepoznatljiv po svojem sofisticiranom stilu, koji je mnogima inspiracija u svakodnevnom odevanju. Tokom karijere često je u intervjuima delio savjete kako razviti sopstveni stil, a u nastavku možete pročitati njih 10 koji će vam sigurno pomoći da se osećate dobro u svojoj koži i odeći.

1. Nikad nemojte nositi nešto u čemu se ne osećate udobno jer ćete taj osećaj projektovati prema drugim ljudima. Ljudi me uvek pitaju zašto tako često nosim crno. Zato što se u tome osećam udobno i samouvereno.

2. Seksepil proizlazi iz načina na koji se krećete i nosite, a ne iz kratkih suknji i topova s dubokim dekolteom.

3. Ne dopustite modi da vam diktira što ćete nositi. Ono što nosite učinite svojim. Uvek sam malo tužan kada vidim da je žena od glave do pete odevena u izgled s modne piste.

4. Tela se menjaju, izgled se menja, sve se menja. Zato svakih pet godina izvadite svu svoju odeću i procenite odgovara li vam i dalje.

5. Mislim da je parfem čak i važniji od odeće. Miris je direktni stimulator svih osećaja, provocira ih, budi emocije i sećanja.

6. Svaka žena treba barem jednu malu crnu haljinu. Nikad ne znate kada ćete morati na intervju za posao, sahranu ili venčanje. Crna boja možda i nije poželjna na venčanjima, ali ja bih je nosio.

7. Pronađite svoju uniformu. Ako imate pet kombinacija koje volite da nosite, u kojima se uvek osjećate dobro, koje su udobne i jednostavno funkcionišu, zašto vam je onda potrebna ostala odeća? Da, trebate varijacije na temu jer ne želite svaki dan da nositeisto, ali važno je da shvatite što je vaš izgled.

8. Nikad nemojte nositi nešto samo zato što vam je neko drugi rekao da to morate. Važno je da pronađete svoj osećaj za stil.

9. Ne podcenjujte moć šminke. S njom možete biti sve što poželite, postati novi lik. Šminka je sjajan način da izrazite sebe, a za to vam ne treba nužno puno novca. Ako se odlučite za crveni karmin, uz njega vam ne treba gotovo ništa na očima, možda samo malo maskare.

10. Opustite se. Stil i moda trebalo bi da obogate vaš život, a ne da vam stvaraju stres. Izgledaćete najbolje kada ste smireni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs