Obratite pažnju

Kakav model suknje najbolje pristaje vašoj građi?

Pravilno odabran materijal, dužina i kroj mogu da stanje bokove, vizuelno izduže noge i da stvore obline
Modni saveti 03.05.2014. - 17:46h
Foto: Fonet
1 / 6 Foto: Fonet

Dolaskom toplijih dana mesto omiljenih pantalona zauzeće suknje od kojih brojne žene zaziru u uverenju da svoju građu tela ne mogu da usklade s ovim ženstvenim odevnim komadom. Ali, pravilno odabran materijal, dužina i kroj mogu da stanje bokove, vizuelno izduže noge i da stvore obline. Otkrivamo modele suknji koje odgovaraju različitim oblicima tela.

 

Kruška – jači bokovi i naglašena zadnjica
Suknje koje se od bokova šire i padaju, napravljene od laganih materijala vizuelno će smanjiti jake bokove i naglašenu zadnjicu. Građama oblika kruške pristaju i “pencil” suknje do kolena, mali trik koji će vizuelno izdužiti figuru je detalj na bočnoj strani poput rajsferšlusa, a svakako birajte tamnije nijanse tkanina. Balon suknje koje se od struka šire treba da izbegavate jer ovaj model naglašava bokove.

 

OVDE pročitajte koje komade odeće bi trebalo da imate u ormaru.

 

Jabuka – naglašeno područje oko struka
Asimetrični krojevi prikrivaju stomak i stvaraju utisak većih bokova, pa su stoga idealne za sve vlasnice jabukolike građe tela. Ukoliko su vaš adut tanke noge, izaberite dužinu suknje iznad kolena, ali bez nabora s povišenim strukom, ovaj model prikriva kritične zone.

 

Sportska građa – uski struk i dečački bokovi
Zvonoliki i A krojevi na telu bez oblina proširuju uske, dečačke bokove, ove modele možete da kombinujete uz kratke do struka sečene topove i široke bluze. Maksi suknje takođe su idealne u vizuelnom stvaranju oblina, izbegavajte ravne krojeve i birajte slojevite, bogate “gipsy” modele.

 

OVDE pročitajte trikove za sužavanje struka.

 

Sitna i niska građa
Džepnim Venerama pristaju uske, pripijene suknje kratkih dužina, izbegavajte midi i sve krojeve koji prelaze kolena jer one skraćuju noge. Modeli A kroja i visokog struka izdužuju figuru, kombinujte ih uz upasane bluze i majice.

 

U galeriji ispod teksta pogledajte kako neke od poznatih dama nose suknje.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

SuknjaGrađa

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...