Italija decenijama drži titulu prestonice mode

Rođeni sa stilom: Oni su zvanično najbolje obučen narod u Evropi

Anketa je potvrdila da su stanovnici popularne čizme najelegantnija nacija na starom kontinetu
Moda
19:48h Autor:
Rođeni sa stilom: Oni su zvanično najbolje obučen narod u Evropi
Foto: Shutterstock

Elegancija, istančan stil koji odiše na svakom koraku je oduvek najviše išao uz ime Italije, a Italijani su na osnovu ankete sprovedene na području Evrope sada dobili priznanje najbolje obučenog naroda starog kontinenta. Portal "Zoover" je ispitao 12.000 turista iz 20 evropskih zemalja o tome koje su nacije najbolje obučene.

Na prvom mestu našli su se Italijani za koje se izjasnilo 35 odsto ispitanika. Na drugom su Francuzi (11 odsto), a na trećem Šveđani.

Među onima sa najmanje stila u odevanju su Grci, Nemci i Britanci, ali ubedljivo najgori su Poljaci, koji su zauzeli poslednje mesto na listi. Istraživanje je pokazalo da većina ispitanika veruje da je njihov narod najbolje obučen.

Naime, oni su najpre glasali za svoje zemljake, a tek potom dali glas Italijanima. Na pitanje koji je najgori stil odevanja, 65 odsto ispitanika muškaraca smatra da su to sandale u kombinaciji sa soknama, dok je 20 odsto njih reklo da bi trebalo zabraniti gojaznim osobama da nose minimalne kupaće kostime. Većina anketiranih žena je, pak, navela da ne voli previše uske helanke (40 odsto) i vrećastu odeću (20 odsto).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs