Obuća

Njeno veličanstvo cipela: Muškarci ovo nikada neće razumeti!

Svaka situacija zahteva svoje cipele. Svaka haljina, suknja, farmerke zahtevaju svoje cipelice. One mogu biti plesalice, lepotice, šetalice, one su prosto cipele
Moda
04:34h Autor:
Njeno veličanstvo cipela: Muškarci ovo nikada neće razumeti!
Foto: Shutterstock

Da li vas je ikada muškarac pitao zašto vam treba toliko cipela? Kada pitate ženu zašto kupuje peti par obuće u 3 meseca, naićićete na obrazloženja koja idu od terapeutskog do praktičnog.

Gledano sa praktične strane, savršen izgled nije potpun bez odgovarajućih cipela. Svaka suknja, haljina, farmerke ili odelo zahteva odgovarajući par cipela!

Pogotovo svaka životna situacija zahteva posebne cipele.

Postoje cipele za poslovni sastanak - obično su crne, klasične ali imaju veliku tanku štiklu. One nas čine moćnim, spremnim da "zgazimo" svaku konkurenciju.

Cipele za svakodnevno odlaženje na posao - to naravno nisu samo jedne cipele, to su udobne cipele "na štiklicu" koje imamo u tri strateške boje: crne, sive i tamno plave, samo što ih naravno ne nosimo svaki dan.

Cipele za izlazak na kafu sa prijateljicom - su ultra moderne, nove, ali naravno neudobne. One nam koriste da probudimo zavist kod prijateljice, ali pošto ne možemo da koračamo dugo, a da krv ne procuri iz njih, smestićemo se u prvi kafić na koji naiđemo, pod izgovorom "da se ispričamo uz kaficu".

Cipele za izlazak u noćni klub

- oooo, ovo je poseban tip cipela. One su cipelice - plesalice, cipelice - zavodnice, cipelice - lepotice. Naravno i njih imamo najmanje tri para!

Izlazak u šetnju - ovo su jedine cipele koje vaš momak odobrava i smatra korisnim. One su tako dosadne da ih nećemo opisivati i naravno imate samo jedan par koji datira još iz srednje škole.

Venčane cipele - u njima ste se udale, nosile ste ih samo jedan sat koliko je trajalo venčanje a posle ste se preobule u baletanke ili ste jednostavno provele celu svadbu bose, a nikada, nikada nećete priznati da su neudobne!

Cipele "čuvarkuće" - one se nikada nisu slagale ni uz jednu kombinaciju koju ste obukle, ne znate šta vas je spopalo pa ste ih kupile i zbog toga one stoje kod kuće i nikada ih ne nosite. Njih nikada nećete baciti jer su to, pobogu, ipak cipele!

Cipele traju duže nego ostala gardaroba, većinom zbog toga što nikada ne menjamo broj obuće bez obzira na našu kilažu, što se ne može reći za haljine, farmerke ili ostalu garadobu.

Upravo zbog toga što nam uvek odgovaraju, što u snu znamo svoj broj obuće (što se za gardarobu ne može reći) mi smo za njih skoro sudbinski vezane.

I na kraju, kupovina cipela čini čuda sa našim raspoloženjem! One leče sve vrste depresije, pa čak i prekid dugogodišnje veze.

Zbog svega ovog gore navedenog ni jedan muškarac nas ne sme pitati zašto nam treba toliko cipela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs