Polovna odeća ne mora da bude loša

3 zlatna pravila za kupovinu u second hand prodavnicama: Kako da izaberete moderne komade koji će trajati!

Postoje i stvari koje nikad ne treba da kupujete u ovim radnjama

Moda
12:45h Autor:
3 zlatna pravila za kupovinu u second hand prodavnicama: Kako da izaberete moderne komade koji će trajati!
Foto: Shutterstock

Second hand prodavnice u poslednje vreme su pravi hit, ne samo za ljude koji nemaju novca, već i u celom svetu, a postoji i vrlo dobar razlog za to: za malo novca možete da nabavite fenomenalne i odlično očuvane stvari!

Ipak, kada kupujete polovnu garderobu, postoje tri zlatna pravila kojih treba da se držate kako ne biste završili sa gomilom odeće koja vam uopšte ne treba i koju na kraju nećete ni nositi!

1. Kvalitet

Niske cene mogu da budu vrlo primamljive, ali budite racionalni i obratite pažnju pre svega na materijale. Kupujte samo one komade odeće koji zaista izgledaju kvalitetno pod rukom. Izbegavajte najlon i poliester. Obratite pažnju i na brend, jer može da bude garancija kvaliteta.

2. Trendovi

Klasični komadi pronađeni u second hand prodavnicama retki su i ponekad izgledaju "ofucano" i zastarelo. Međutim, trendovi se stalno vrte u krug, pa samim tim ove prodavnice pršte trendi komadima poput životinjskog printa, vintidž torbica ili marama. Iskoristite to i nabavite modne hitove upola cene.

Najbolji modni saveti svih vremena: 10 pravila koja svaku ženu mogu da učine modnom ikonom!

foto: Profimedia

3. Izbegavajte u širokom luku...

Pre svega imajte na umu stvari koje morate da izbegavate. Određeni tipovi odeće vrlo verovatno neće dugo izdržati i lepo izgledati, a to su sledeći komadi:

- Odeća sa ukrasima - budite oprezni sa odećom koja ima mnogo šrafića, šljokice i ostale ukrase, jer je moguće da počnu brzo da otpadaju;

- Oštećena odeća - nemojte da dajete ni malo novca za oštećene komade odeće. Kupujte jedino ako ste sigurni da mogu dobro da se poprave;

- Prljava odeća - odeća koja je zaprljana verovatno će i ostati takva, bez obzira na vaš trud, pa kupujte u prodavnicama koje se trude da polovna odeća bude čista i izgleda što bolje.

5 jeftinih detalja koje prava dama mora da ima: Svaku kombinaciju čine otmenom i skupom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs