neverovatna ljubavna priča

ŽENA KOJA JE ZBOG LJUBAVI PRISTALA NA SVE: Tretirao je kao psa,50 godina je držao zatvorenu,nije joj došao ni na sahranu

Bila mu je najveća ljubav, ali ponašao se prema njoj kao tiranin

Ljubav i zavođenje
19:03h Autor:
ŽENA KOJA JE ZBOG LJUBAVI PRISTALA NA SVE: Tretirao je kao psa,50 godina je držao zatvorenu,nije joj došao ni na sahranu
Foto: Profimedia

Viktor Igo ostao je upamćen kao jedan od najvažnijih francuskih pisaca i autor besmrtnih dela koje i dalje rado čitamo.

Među najpoznatijim delima su Zvonar Bogorodičine crkve, Jadnici i Čovek koji se smeje, koja su ostavila veliki trag na svetsku književnost.

Jedna od prvih osoba koja je čitala Igoove romane bila je Žulijet Drue, koja je zapravo prepisivala sve njegove rukopise punih 50 godina, a uz njega je bila toliko siromašna da sebi nije mogla da kupi ni novu haljinu.

Sa Viktorom je prošla svašta i živela život robinje ljubavi kakvu je danas teško zamisliti. Ovo je njena priča!

foto: Profimedia

Genije i njegova voljena

"Kada žena koja prođe pored vas i svojom pojavom i načinom hodanja vam oduzme dah, izgubljeni ste - zaljubljeni ste. Postoji samo jedna stvar koju tada možete da uradite - da toliko intenzivno mislite na nju, da i ona bude prisiljena da misli na vas", rekao je svojevremeno Viktor Igo o Žulijet.

Viktor i Žulijet upoznali su se kada je ona imala 27 godina, prilikom čitanja jednog od njegovih romana, u kojem je ona imala malu ulogu. Nijedno od njih dvoje tog dana nije znalo da ih čeka ljubav koja će im doneti neizmernu sreću, ali i razočaranje i tugu koju donosi izdaja.

Žulijet je rođena kao Žulijen Žozefin Guvan. Njeno detinjstvo bilo je sve samo ne lako i lepo. Njen otac bio je krojač, a majka je radila kao domaćica i sluškinja po tuđim kućama. Majka je preminula samo nekoliko meseci nakon što je rodila Žulijet, a otac godinu dana kasnije. Odgajio ju je ujak koji ju je podsticao na čitanje i poeziju, a Žulijet ga je slušala i uživala u knjigama.

Godine 1825 upoznala je skulptora Džejmsa Pradijera. Umetnik nije bio pristalica braka, pa mu je Žulijet rodila vanbračnu ćerku Kler. 1829. godine Žulijet je započela karijeru glumice i počela da živi kao kurtizana (ljubavnica bogatih muškaraca).

Igo je bio očaran Žulijet čim ju je prvi put ugledao, ali bilo ga je sramota zbog činjenice kakav život vodi njegova voljena. Jedini izvor prihoda koji je Žulijet imala bio je novac bogatih ljubavnika, a taj novac je raskošno trošila samo na sebe.

Ipak, Žulijet se zaljubila i zbog Viktora napustila pozorište, raskalašan život i ljubavnike.

Kad žena bira muža: 3 presudna pravila na koja morate da obratite pažnju!

foto: Profimedia

Iz bogatstva u siromaštvo

Igo je bio bogat i moćan, ali nije želeo da troši novac na Žulijet, jer je prezirao sponzoruše i mislio da će sve to izgledati loše. Takođe je zabranio Žulijet da komunicira sa bilo kim i da napušta kuću bez njegove dozvole. Ipak, u to vreme Igo je bio oženjen drugom ženom i nije hteo da napusti porodicu, ali nije hteo da napusti ni Žulijet. Pitao ju je da mu bude sekretarica i da prepisuje sve njegove radove.

Obuzet ljubomorom i njenim prethodnim životom, Igoova ljubav često se pretvarala u tiraniju. Ponašao se kao da poseduje Žulijet. Ona se nije opirala i bila je spremna da učini sve za voljenog čoveka. Pored bogatog Igoa koji ju je praktično držao zatočenu, Žulijet je morala da rasprodaje lične stvari kako bi vraćala dugove. Da bi uštedela novac, ponekad nije čak ni ložila vatru tokom zime, a ako bi bilo previše hladno, ostajala je pod jorganom ceo dan. Igo joj nikad nije dopustio da kupi nešto novo.

Iako je bio ludo zaljubljen u Žulijet, Igo ni na vrhuncu ljubavi sa njom

nije zaboravio suprugu Adel i decu. Njima je davao sav luksuz, i sam je živeo vrlo raskošno, ali Žulijet nikada nije videla ni dinar od njega.

Ljubav jednog tiranina

Kada joj je konačno dopustio da pođe sa njim u neku posetu, ona ga je kao verni pas čekala u kolima ili u nekom ćošku. U nekim pismima koja su ostala sačuvana, Žulijet mu je pisala:

Hvala ti što me tretiraš kao psa lutalicu i Veoma si okrutan prema meni.

Kad se zgodna, moderna i lepa žena uda za običnog muškarca: Evo šta se dešava 23 godine posle! (FOTO)

foto: Profimedia

Nakon što je provela deset godina u dobrovoljnom zatočeništvu sa Igoom, Žulijetina lepota je iščezla. Sebe je smatrala neatraktivnom, ali i dalje je nastavila da ugađa Igou i govori mu kako nije ostario ni dana, da je i dalje šarmantan i privlačan... Gledala ga je jednako zaljubljenim očima kao prvog dana.

1851. godine, Žulijet je dobila poražavajuće vesti - nova ljubavnica njenog voljenog prosledila joj je njegova pisma i otkrila da je sada zaljubljen u nju. Bila su to ista pisma koje je slao i njoj, i koje su Žulijet bila jedini izvor sreće u proteklih 18 godina.

Zašto se brakovi u Srbiji raspadaju: Dr Zoran Milivojević otkriva - evo na koga treba da se ugledate!

foto: Profimedia

Igo je imao na stotine ljubavnica. Zapravo, veruje se da je spavao sa čak 200 žena tokom dve godine. Znao je da se probudi sa lakom ženom, popodne da uživa sa plesačicom, a uveče da se vidi sa damom iz plemićkog društva.

I pored svega, Žulijet ga je volela više od svega.

Na kraju je obolela od raka i shvatila da se njen život bliži kraju, ali nije želela da opterećuje Viktora time.

Umrla je u 77. godini, potpuno sama.

Ako muž ne želi da se promeni, imate dva izbora: Neverovatni saveti političarke Irine Khakamade koji će vas oduševiti!

foto: Profimedia

Žulijet je živela dug i veoma nesrećan život.

Igo se niej čak ni pojavio na njenoj sahrani, jer je brinuo šta će ljudi misliti ako ga tamo vide. Umro je dve godine kasnije, u 83. godini.

Na njegovu sahranu došlo je čak dva miliona ljudi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs