LJUBAVNI PAR SA DAUNOVIM SINDROMOM '95. SE VENČAO: Svi su se protivili BRAKU, a 27 godina kasnije desio se ŠOK ŽIVOTA

Ljubavna priča para sa Daunovim sindromom ostavlja bez daha i pokazuje da ljubav ne poznaje granice.

Ljubav
09:03h Autor:
LJUBAVNI PAR SA DAUNOVIM SINDROMOM '95. SE VENČAO: Svi su se protivili BRAKU, a 27 godina kasnije desio se ŠOK ŽIVOTA
Ljubavna priča para sa Daunovim sindromom, Foto: Printscreen Instagram/maryanneandtom

Život sa Daunovim sindromom nije lak, a da bolest ne poznaje prepreke, pokazala je Grejs koja živi kao i svi ostali ljudi. Osim nje, ljubavni par Merijan i Tomi srušili su sve predrasude svojom ljubavnom pričom.

Merijan i Tomi Piling su ušli u istoriju kada su postali prvi par sa Daunovim sindromom koji se venčao. Par je svoju ljubav učvrstio 1995. godine i od tada su živeli u srećnom braku.

Brak Merijan i Tomija opisan je kao "bajka" i najduži od svih u njihovom stanju. I to je bila ljubav na prvi pogled za divni par, koji se upoznao u centru za obuku životnih veština 1990. godine. Tomi je živeo u domu nakon što je izgubio oba roditelja kada je imao samo 12 godina. Međutim, čim je upoznao Merijan, njeni roditelji su ga uzeli pod svoje i par je postao nerazdvojan.

U međuvremenu su počeli da se zabavljaju, a godinu i po dana kasnije, Tomi je zaprosio Merijen, prvenstveno tražeći dozvolu od njene majke. Kupio je plastični prsten iz automata i zaprosio - Merijan nije oklevala da kaže da, piše Mirror.

"Moramo da se odnosimo prema Tomiju i Merijan kao prema odraslima. Svako treba da bude u mogućnosti da se oženi ljubavlju svog života." - rekla je Merjenina mama tada.

Magično venčanje sa 250 gostiju.

"Venčali smo se 15. jula. Imala sam belu haljinu i nosila sam krunu kao princeza. A Tomi je bio u odelu sa košuljom i kravatom. Dan mog venčanja je bio najbolji dan u mom životu. Volim svog muža. On je moj najbolji prijatelj." - rekla je Merijan.

"Imala sam samo 7 godina kada su se venčali i sećam se da je izgledala kao Pepeljuga, kosa joj je bila savršena, cipele blistale na suncu. Nakon što su se zakleli na večnu ljubav, odlučili su da zaplešu u crkvi dok svi gledaju. Svi su se rasplakali.", rekla je Mejenina sestra.

U početku živeći sa Lindom, par je 2002. godine dobio sopstveni stan u susedstvu. Dane provode šetajući plažom u blizini svoje kuće u Sautend-on-Siju u Eseksu. Njih dvoje su na neki način postali samostalni, kuvali su zajendo i obavljali slične poslove po kući.

"Stalno su pričali, od trenutka kada bi se probudili do trenutka kada bi zaspali. Morala sam da lupam o zid da bi se utišali.", rekla je Linda ( Merjenina majka) i dodala: "Takođe su kuvali sa mnom svake večeri i naučila sam ih osnovama kako da spremaju sveže večere."

"Tomi sada ima Alcahajmerovu bolest. Merijan je razume punu sliku o tome šta je bolest, ali mu svakodnevno pomaže u malim i velikim poslovima. On više ne može sam da obuva svoje cipele, potrebna mu je pomoć i dok se penje i spušta uz/niz stepenice. Veoma je zaboravan i nekoliko dana postavlja jedna te ista pitanja. Bilo je dana kada se on naljuti i kaže Merijan da ona nije njegova žena. Ona ovo uopšte ne razume i zbog toga postaje jako uznemirena. Zadivljena sam koliko je njihova ljubav čista, nema skrivenih motiva, nema nikakve mržnje ni svađe. To nije u njihovoj DNK.", rekla je Merejenina sestra.

Samo smrt mogla je da ih rastavi

Tomijeva porodica saopštila je da je on preminuo 1. januara od komplikacija povezanih sa korona virusom.

"Naš prelepi Tomi je mirno preminuo... posle borbe sa kovid-pneumonijom", napisala je snaja Lindi Njuman na Fejsbuk stranici para. "Hvala ti što si mi pokazao šta je bila bezuslovna ljubav, zauvek ću pamtiti tvoje lepe puteve, tvoje čisto srce, tvoju ljubav prema muzici, Elvise, tvoj ples. Vaš pozitivan stav i kako ste cenili male stvari. Hvala ti što si učinio Marjan tako srećnom."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs