CEO ŽIVOT BILA MU JE VERNA

MUŽ JOJ JE NESTAO 6 NEDELJA NAKON VENČANJA: Bila mu je verna 68 godina i čekala da dođe, a onda je saznala BOLNU ISTINU

Muž joj nestao 6 nedelja nakon venčanja, a ona ga čekala 68 godina. Pegi Haris saznala je bolnu istinu.

Ljubav
Autor:
MUŽ JOJ JE NESTAO 6 NEDELJA NAKON VENČANJA: Bila mu je verna 68 godina i čekala da dođe, a onda je saznala BOLNU ISTINU
Pegi Haris, Foto: Printscreen Youtube/ CBS News

Davne 1944. godine, Pegi Haris iz Teksasa udala se za svog dečka Bilija. U srećnom braku uživali su 6 nedelja, a onda je Bili kao pilot regrutovan u vojsku kako bi se borio u Normandiji.

Pegi je ispratila svog supruga očekujući njegov povratak. Međutim, nikada nije dobila telegram, dok od njenog voljenog nije bilo ni traga ni glasa. Niko je čak nije obavestio šta se sa njim dešava. A njeno iščekivanje trajalo je punih 68 godina.

"Bili i ja smo bili venčani samo šest nedelja, ali ja sam odlučila da to bude za ceo život", kaže Pegi.

Pegi Haris
Pegi Harisfoto: Printscreen Youtube/ CBS News

Njen suprug nikad se nije vratio. U početku se vodio kao nestao, a zatim da je živ i da se vraća kući, a onda jePegi dobila pismo da je ubijen i sahranjen. Nakon toga usledilio je pismo da je sahranjen na novom groblju, a potom i da to uopšte možda i nisu njegovi ostaci.

"Pisala sam svima i pitala za bilo kakve informacije o mom suprugu. Poslednji put pisala sam kongresmenu 2005. godine. Dobila sam odgovor da je i dalje nestao", priseća se Pegi.

Njihoiv rođak imao je uvid u vojničku evidenciju, te ga je konačno pronašao. Nekoliko vojnika koji su se vodili kako nestali bili su sahranjeni u Francuskoj, u Normandiji. Upravo tu se krila misterija svih 68 godina. Odd tog trenutka, Pegi 10 puta godišnje šalje cveće na njegov grob.

Bilijev grob
Bilijev grobfoto: Printscreen Youtube/ CBS News

"Za njegov rođendan, godišnjicu venčanja, Božić i još neke nama važne datume. Kada ljudi razmišljaju o kraju, shvate da nisu prošli kroz ovako nešto", kaže Pegi, koja je inače poslednja udovica koja obilazi ovo groblje vojnika.

Vreme koje ona provodi na njegovom grobu, za nju je dragoceno, uprkos tome što su samo 6 nedelja proveli zajedno, dok su 60 godina razvojeni. Međutim, pravo iznenađenje nije usledilo kada je saznala da je umro, to je i očekivala, ali ne i ono što je saznala kasnije...

U jednom malom normandijskom selu La Vant postoji ulica Bilija Harisa, kojom tri puta godišnje je organizovana šetnja u njegovu čast i to poslednjih 60 godina! Razlog za to jeste pad njegovog aviona, koji se srušio upravo pored ovog mesta, dok je on uspeo da održava kontrolu dovoljnu da ne pogodi selo i tako izbegne civilne žrtve.

Njegovo telo prebačeno je na američko groblje, dok ga narod smatra herojem i neprestano mu donose cveće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Pegi Haris