nedostatak samopouzdanja

Šta znakove Zodijaka čini nesigurnim: Raka muči osećaj krivice, Strelca neuspeh!

Svaki znak Zodijaka ima neki svoj način na koji se nosi sa nesigurnošću u raznim situacijama u životu

Zanimljivosti
18:19h Autor:
Šta znakove Zodijaka čini nesigurnim: Raka muči osećaj krivice, Strelca neuspeh!
Foto: Profimedia

Retko se koja osoba može pohvaliti time da nikada nije osećala nesigurnost jer smo više-manje svi rođeni sa sličnim snagama, ali i manama.

Samopouzdanje je bolno mesto za mnoge: u kompetitivnom svetu, gde se svakim danom postavljaju sve viši standardi, često je teško izboriti se za sopstvenu poziciju.

Evo kako se horoskopski znaci bore sa svojom nesigurnošću.

Ovan

Ovan je nesiguran kada oseća da nije voljen ili da je nepoželjan. On u svakom trenutku mora znati da ga partner voli i poštuje.

Ako posumnja u nivo naklonosti koju njihova voljena osoba ima prema njima, osećaće se duboko nesigurno. Ovnovi će rizikovati, ali im se ne sviđa ideja da su oni ti koji više vole.

Bik

Nesigurnost kod ovog znaka je uzrokovana osećajem da nisu dorasli tuđim standardima ili osećajem da se ne uklapaju. Ponekad su ti standardi predstavljeni stvarima, tako da ako Bik nema najnoviji telefon ili neki uređaj, oseća se neuspešno.

Njihova nesigurnost ih motiviše da rade više i da rade sve što mogu kako bi ostvarili svoje ciljeve i ciljeve drugih ljudi, piše Your Tango.

Blizanci

Kod Blizanaca osećaj nesigurnosti može podstaći strah od donošenja pogrešne odluke. Svi ponekad greše ili donesu lošu odluku, ali Blizanci sami sebi ne mogu da oproste greške iz prošlosti.

Ali umesto da pažljivo razmotre svoje odluke, oni imaju tendenciju na brzinu donositi loše odluke. Prošle greške ih stalno teraju da preispituju svoje odluke.

Kako se ponašaju horoskopski znaci u lošoj vezi? Blizanci plaču, Lavovi su agresivni!

foto: Shutterstock

Rak

Kod Rakova osećaj nesigurnosti podstiče krivica, naročito ona koju oseća jer smatra da ne radi dovoljno za ljude koje voli. Jako su emotivni i ponekad imaju poteškoća s puštanjem prošlih razočaranja i stvari zbog kojih su se u prošlosti grizli.

Međutim, umesto da govore o povređenosti, oni je drže za sebe. Zabrinuti su da će ih njihovi partneri napustiti, a zbog toga se još više vezuju za svoju vezu i partnera, ponekad držeći se za njih prečvrsto.

Lav

Ljubomora podstiče Lava da se oseća nesigurnim. iako se čine čvrstim, borbenim i punim samopouzdanja, čak i Lavovi imaju svoje nesigurnosti. Kad su nesigurni postaju posesivni i još ljubomorniji.

Lavu je važno da se drugi na njega ugledaju i da mu se dive. Ako im neko pokuša oteti slavu, osećaće se nesigurno i počeće da se povlači. Lavovi se ne žele samo uklopiti, oni žele biti uzor.

Devica

Nesavršenosti (i spoljašnje i unitrašnje) mogu uzrokovati da se Devica oseća nesigurno. Znaju da niko nije savršen, ali to ne znači da ne teže savršenstvu ili da se ne osećaju nesigurno kada ne ispunjavaju visoke standarde.

Kada neko radi tako puno kao Devica za nešto što je nemoguće postići, izbaciće ceo njihov život iz ravnoteže.

Vaga

Vage su jako nesigurne kad se upoređuju s drugima. Bez obzira na to koliko toga je u životu postigla, uvek postoji neko ko je bolji od njih.

Vaga zna da to nije takmičenje i da sve dok se kreću napred, da je na pravom putu, ali to nije važno - svaki put kad uporede svoj život s nekim ko postiže više nego one, osećaju se loše zbog svojih 'malih' postignuća.

Oni vam nikada ne kažu šta misle: Ovi horoskopski znaci zaobilaze istinu!

foto: Shutterstock

Škorpija

Kod ovog znaka nesigurnost izaziva izolacija.

Škorpije su izuzetno osetljive i ponekad se mogu povući iz sveta. Vreme provedeno u samoći je dobro za dušu, ali previše vremena, barem u njihovom slučaju, može dovesti do osećaja nesigurnosti i nespretnosti u društvenim situacijama.

Što više se Škorpija povlači u svoj svet, to više nema kontakta sa stvarnim svetom koji ih okružuje.

Strelac

Neuspeh u životu je to što kod Strelca uzrokuje osećaj nesigurnosti. Većinu vremena su otvoreni, pozitivni i spremni za nove izazove.

Ali kao i svako ljudsko biće, kada Strelac trpi razarajući gubitak - kao što je smrt voljene osobe, otkaz, odbijanje ili neuspeh u ljubavnom odnosu - oni se uzdrmaju do srži i njihovo samopouzdanje s tim udarcima se smanjuje.

Jarac

Kod Jarčeva nesigurnost podstiču razne brige. Oni se previše brinu, a kad stvari ne idu po njihovom planu, počeće da razmišljaju o najgorem mogućem scenariju.

Kad počnu da zamišljaju to najgore što im se može dogoditi, njihova će briga eskalirati, a oni će početi sumnjati u svoj život i svoju pličnost.. Briga može potkopati veru sopstvene sposobnosti.

Vodolija

Nefleksibilnost uzrokuje da se osećaju nesigurno. Kada je Vodolija u položaju da nema slobodu da radi ono što želi i da je prisiljena je da sledi određeni režim, osećaće se nesigurno.

Ne leži im rutina i teško podnose autoritet. Kad je podređena nekome, oseća se kao da nema nikakvu kontrolu. Vodolije moraju razmišljati o sebi ili će izgubiti samopouzdanje.

Ribe

Kod Riba društvena anksioznost može uzrokovati nesigurnost. Oni mogu biti preosetljivi u određenim društvenim događajima se mogu osećati van svoje zone sigurnosti .

Ne znajući što treba učiniti u određenoj društvenoj situaciji čini ih nespretnima, a to može podstaći povlačenje od ljudi.

Ribe vole ljude i žele da se zabavljaju, ali njihova nespretnost hrani njihovu nesigurnost, što im onemogućava da se opuste i bude to što jesu.

Kakvi su horoskopski znaci kao prijatelji: Bik je veran, a Raku ako ne pomognete zapamtiće za sva vremena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs