Obavezno pročitajte

Bonton za prave dame: Ovih 5 pravila ponašanja svaka žena treba da zna!

Umesto sarkastičnih i bezobraznih odgovora, pokušajte da se kontrolišete i prema svima budite ljubazne

Zanimljivosti
Autor:
Bonton za prave dame: Ovih 5 pravila ponašanja svaka žena treba da zna!
Foto: Shutterstock

Kako biste uvek ostavile najbolji mogući utisak, važno je ponašati se skladno bontonu.

Stručnjak za ponašanje Majka Majer, koja radi s kraljevskom porodicom na usavršavanju strogih pravila bontona, otkrila je pet glavnih kojih bi svaka žena trebalo da se pridržava kako bi se u svakom trenutku ponašala poput prave princeze.

1. Držite se uspravno

Pravilno držanje može doslovce da promeni utisak o vama. Majka savetuje da uvek hodate uspravne kičme i da vam brada bude uzdignuta, odnosno u ravni s tlom. Pravilno držanje najlakše ćete naučiti starim trikom - hodanjem s knjigom na glavi.

2. Budite pristojne

Umesto sarkastičnih i bezobraznih odgovora, pokušajte da se kontrolišete i prema svima budite ljubazne. Osim toga, pozdrav s osmehom vas ne košta ništa, a nekome može da ulepšate dan.

Bonton oblačenja: Ova pravila morate znati kako biste uvek izgledali besprekorno!

foto: Profimedia

3. Kontrolisano jedite

I pritom ne mislimo na količinu hrane koju ćete uneti već brzinu kojom ćete to uraditi. Majka ističe da bi, kada ste u društvu, najbolje bilo kada biste pojele tri do četiri zalogaja, a zatim odložile pribor i nastavile s razgovorom. Tako ćete pokazati da niste zainteresovane isključivo za hranu, već i za ljude koji sede s vama za stolom.

4. Naučite da sedite pravilno

Iako ste možda navikle da sedite prekrštenih nogu, to nažalost nije pravilno niti dobro za cirkulaciju. Idealan način sedenja možete da prekopirate od vojvotkinja Kejt i Megan, a radi se o sedenju sa spojenim nogama i kolenima nagnutim na stranu. Takođe, važno je da cela stopala uvek budu oslonjena na pod.

Bonton za stolom: Ostavite utisak prave dame!

foto: Profimedia

5. Držite torbicu s obe ruke

Ako imate torbicu koja nema ručke ili naramenice, odnosno ako imate pismo torbicu, uvek biste trebale da je držite s obe ruke. S jednom rukom je možete držati samo ako se s nekim rukujete.

Bonton za žene: Pravila ponašanja koja čine pravu damu!

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs