Obratite pažnju

6 stvari koje nikad ne treba da kupujete u drogerijama!

Osim što ćete uštedeti novac, bićete i sigurniji u ono što ste kupili

Zanimljivosti
Autor:
6 stvari koje nikad ne treba da kupujete u drogerijama!
Foto: Shutterstock

Princip kupovine "sve na jednom mestu" zvuči primamljivo, naročito zbog toga što štedite vreme, jer ne morate da obilazite gomilu prodavnica da biste kupili sve što vam je potrebno.

Ipak, sledećih 6 stvari ne bi trebalo da kupujete u drogerijama:

Profesionalni proizvodi za negu kose

Možda vam se čini sjajno da u drogeriji kupite šampon u kojem vaša kosa uživa samo kada posetite salon, ali to vam se uopšte ne isplati - platićete ga papreno skupo!

Mleko

U pitanju je osetljiv proizvoid koji treba čuvati pažljivo i u pravim uslovima, piše Readers Digest. Ako ipak rešite da u drogeriji kupite mleko, proizvode od jaja iliadapirano mleko za bebe, dobro obratite pažnju na rok trajanja!

Pelene

Pelene su jedan od najpotrebnijih, ali i najskupljih predmeta koji roditelji moraju stalno da kupuju, pa gledaju da na njima uštede koliko god mogu. Ipak, analiza tržišta pelena sajta Pocket your dollars pokazalo je da manji brendovi za proizvodnju pelena dobijaju više tužbi. Zaključak analize jeste da je svako drugo mesto bolje za kupovinu pelena od drogerije.

Ovako pametni ljudi kupuju svakodnevne potrepštine: Kako da nabavite sve što vam treba za najmanji mogući novac!

foto: Shutterstock

Lekovi na recept, vitamini i suplementi

Ukoliko droigerija ima i apoteku, to je druga priča. U suprotnom, sve što vam treba za zdravlje, najsigurnije je da potražite u najbližoj apoteci.

Toalet papir

Drogerije uglavnom preprodaju papirni asortiman poznatih brendova, ali po značajno većoj ceni.

Šminka

Većina proizvođača šminke ima svoje radnje i one su najbolji izbor za kupovinu šminke. Isto kao i sa papirnim asortimanom, preprodaja je uvek značajno skuplja, a plaćate je samo vi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs