ZA NJIH JE STATUS SVE

ON JE ULTIMATIVNI VLADAR I SVEMIR SE VRTI OKO NJEGA: Horoskopski znak kome su novac, moć i status važniji od života!

Naravno, verovatno već pretpostavljate da je u pitanju - lav!

Zanimljivosti
Autor:
ON JE ULTIMATIVNI VLADAR I SVEMIR SE VRTI OKO NJEGA: Horoskopski znak kome su novac, moć i status važniji od života!
Foto: Shutterstock

Lavovi čak i ne moraju da se služe uobičajenim dečjim smicalicama, poput durenja ili plakanja, kako bi dobili ono što žele jer njihov “kraljevski položaj” i aristokratsko držanje kod drugih stvara osećaj da su ispod njih. Ipak, ako zatreba, u stanju su da naprave takvu dramu da im niko ubuduće nikad ništa više neće odbiti.

Kako raste, Lav zadržava stečene pozicije, ali stvara i nove, na drugim mestima. U školi je tako predsednik odeljenske zajednice, dok mu na fakultetu popularnost samo još više raste, posebno kod suprotnog pola. Na kraju (ili bolje reći – na vrhuncu) uspešni je menadžer, predsednik banke ili neke međunarodne korporacije, uspešni privatni preduzetnik i(ili) političar, ali uvek s predsedničkim ambicijama, pišu na sajtu Journal.hr.

Reč je, dakle, o osobama čija je najvažnija potreba da budu primećeni, a cilj svih lavljih akcija usmeren je ka tome kako biti uspešan, popularan i – bogat. Većini njih to na kraju i uspeva. S druge strane, onaj manji deo pretvara se u svojevrsne tirane koji, po svaku cenu, žele vlast i kontrolu nad životima svojih bližnjih, lečeći pritom svoje frustracije putem debelog preuveličavanja svojih sposobnosti i realnih mogućnosti.

Radi se o vatrenom znaku fiksne prirode kojim vlada Sunce i upravo stoga Lavovi su snažni, puni energije, jakih želja i velikih ambicija jer oni žele samo ono najbolje i najvednije i teško je da će se zadovoljiti manjim od toga. Ponosni su i dostojanstveni, ne žele da troše vreme na nevažne sitnice. Imaju jak osećaj sopstvene vrednosti i važnosti, a bavljenje tuđim životima za njih je gubitak vremena jer su u velikoj meri usredsređeni isključivo na sebe i svoje potrebe.

Umeju da budu darežljivi

Ipak, to su istovremeno velikodušna i darežljiva stvorenja kojima je važno da ih drugi zbog toga cene i poštuju, te da im odaju priznanje za sve ono što za njih čine jer lavljem egu svaka je pohvala hrana, zahvaljujući kojoj mu raste samopouzdanje i uz pomoć koje će utažiti svoju trajnu glad za pažnjom.

Hrabri su, istrajni i kreativni, a njihova stvaralačka energija obojena je osećajem za dramu i veličinu. Dobri su organizatori, izvrsno upravljaju (ljudima, situacijama, poslovnim projektima), ali ukoliko je potrebno, dovoljno su mudri i strpljivi kako bi čekali i dočekali svojih pet minuta za delovanje. Naime, oni kada izaberu mesto i vreme, zahvaljujući velikim delom i intuiciji, i kada se odluče za akciju, obično uspeju da postignu sve što su zamislili. Čak i više od toga.

Neskromnost, koju rado priznaju, uvek će prikazati kao deo svog šarma. Stoga, ukoliko želite da iznenadite Lava i nešto mu poklonite, ne škrtarite jer vrednost poklona meri po ceni i aktuelnom trendu i, ma koliko ih neki smatrali snobovima, njima niko nikada ne može podvaliti kopiju umesto originala.

Megalomani su i nikada im nije dosta onoga što smatraju vrednim, bilo da je reč o automobilima (i tu, naravno, biraju samo – kraljevsku klasu), količini nekretnina u posedu, enormnom broju odela, haljina ili cipela s potpisom ili pak uživanju u omiljenim zadovoljstvima. Život na visokoj nozi tipičan je lavlji stil i sve će učiniti kako bi ga sebi priuštio. I ne samo sebi već i onima koje voli jer veliko lavlje srce otvoreno je za sve one koji znaju kako da postupaju s ovom opasnom, ali istovremeno i umiljatom mačkom. A ključ je divljenje ili… tek malo laskanja.

Stil i status

Izreku “Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari” čini se da je izmislio upravo Lav jer, čak i ako nije bogat, radije će kupovati manje i ređe, ali ipak će ostati veran svom stilu i kvalitetu.

Ljudi ovog znaka veliku pažnju polažu na statusne simbole koji potvrđuju njihov položaj u društvu. Istančanog stila, neretko će trošiti na vredne umetnine, ne pitajući za cenu. Lav možda ima veliki apetit, ali ono u što zagrize, vrlo lako pretvori u slasni zalogaj, na koji drugi obično posle danima, nedeljama ili mesecima budu ljubomorni. Od onog dobroga uvek će izabrati – najbolje.

Njihov zahtevan ukus može zadovoljiti samo ono što sebi ne može da priušti svako jer ih posedovanje unikata ili rariteta svrstava u red onih posebnih koji će mamiti uzdahe divljenja, ali i potajne zavisti. A to su više nego dovoljni razlozi kako bi zadržali status najboljih i kako bi bili u središtu pažnje. Oni nešto skromniji Lavovi možda neće toliko težiti ka posedovanju materijalnih vrednosti, ali će svakako razviti talenat zahvaljujući kojem će pleniti pažnju drugih.

Novac i moć

Za svakog pravog Lava ili Lavicu novac jeste merilo vrednosti. Zato sigurnost traže u vladajućim pozicijama na hijerarhijskoj lestvici koje će im omogućiti položaj, ali im dati i moć. Oni naime žele moć, bilo zbog potrebe da vladaju drugima ili samo kako bi ugodili svom egu željnom slave i popularnosti. A popularnost jest moć i svakako donosi i – novac. A Lavovima novac ne treba kako bi ga čuvali i gomilali.

Ipak, oni su jedan od najrasipnijih zodijačkih znakova, ako ne i najrasipniji, s obzirom na to da kad troši, Lav uvek troši – sa stilom, neretko i preko svojih mogućnosti. Nakon što ispuni sve svoje potrebe, ovo velikodušno stvorenje biće širokogrudo i prema drugima i ispuniće i neke njihove želje, posebno one – materijalne prirode.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs