MUDRE REČI

Legendarna izjava Opre Vinfri: Kada su je pitali šta je to sreća, ovako im je odgovorila!

Ove reči Opre Vinfri se godinama prepričavaju

Zanimljivosti
Autor:
Legendarna izjava Opre Vinfri: Kada su je pitali šta je to sreća, ovako im je odgovorila!
Foto: Profimedia

Opra Vinfri je uspela da od siromašne devojčice postane uspešna poslovna žena, a recept za sreću i uspeh nesebično deli sa milionima ljudi.

Njeni saveti i reči se cititraju, a jedan odgovor je posebno popularan. Kada su je pitali da da savet za srećan i ispunjen život ovako je odgovorila:

"Živim u lepom prostoru koji sam stvorila i kad odem od kuće, odem do jezera i gledam patke, gledam u travu i vidim prelepu kuću na brdu. Tad se setim male Doroti iz "Čarobnjaka iz Oza", koja kaže da ne treba gledati dalje od svog dvorišta." rekla je slavna novinarka. "Možda ni nismo svesni šta sve imamo i koliko je to veliko. Stalno tragamo za nečim većim, a istina je da najviše vredi ono što je naše."

Najznačajnije životne lekcije čuvenih psihologa: U njihovim rečima krije se recept za istinsku sreću!

foto: Profimedia

"Od svega najbitnije je da se dobro osećamo u svojoj koži, bez obzira na svet oko nas. Biće i teških vremena, a biće i onih lepih. Biće svega. Mi moramo samo da zadržimo sebe i nastavimo da gajimo ljubav prema sebi."

Opra je uverena da je jako važno imati vreme za sebe, u kom nećemo raditi baš ništa. Ako bismo sebi priuštili to zadovoljstvo da ne radimo baš ništa, naš mozak bi se odmorio i resetovao, bio bi spreman za veće izazove. Svakog dana, ukradite jedan sat za sebe u kome nećete raditi ništa. Dišite i odmarajte.

Sve polazi od nas samih. Kada smo srećni i imamo mir u duši, svet postaje lepše mesto. Baš svako bi trebao da usvoji ovaj savet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs