Korisni i zanimljivi

5 najgledanijih videa na TikToku: Ovi snimci su s razlogom srušili internet!

Možda ćete pronaći nešto baš za vas

Zanimljivosti
Autor:
5 najgledanijih videa na TikToku: Ovi snimci su s razlogom srušili internet!
Foto: Shutterstock

Iako je poznatija po plesnim izazovima koji se šire svetom poput zaraze, sve popularnija društvena mreža TikTok u poslednje vreme privlači pažnju zanimljivim savetima i trikovima za čišćenje.

Ovih 5 videa pogledali su milioni ljudi i već su dospeli među najgledanije na ovoj društvenoj mreži!

Kockice u mašini za sudove

Ako vaša deca imaju veliku kolekciju kockica, sigurno ste često razmišljali o tome kako barem povremeno da ih očistite i dezinfikujete. Evo jednostavnog trika: Skupite kockice u mrežastu vrećicu za veš, zavežite je i postavite na gornji stalak mašine za sudove. Toplota i para ne samo da će očistiti prljavštinu s kockica već će ih i dezinfikovati.

Žena podelila trik za čišćenje rerne: Nikada nećete pogoditi čime je za tren oka uklonila svu masnoću!

Test čistoće posteljine i peškira

Ova je ideja postala je viralna još tokom proleća, a rezultati su se pokazali vrlo brzo: - navodno čisti peškiri koje je korisnik Tik Toka potopio u kadi s vodom nakon nekoliko sati obojili su vodu u mutno smeđu. Otkako je video objavljen 24. aprila, prikupio je više od 800.000 lajkova i hiljade komentara. Ako želite da obavite testiranje na svojim peškirima i posteljini, potrebno vam je malo boraksa, sode za pranje (Na2CO3) i deterdženta.

Vrhunski čistač rerne

Ako ste poslednjih meseci dosta pekli u rerni, verovatno se na njenim stranicama nakupilo masnoće i ostataka hrane. Tik Tok ima rešenje i za to: tajna besprekorne rerne je mešavina tri sastojka - sode bikarbone, belog sirćeta i tečnosti za pranje posuđa. Kada se kombinuju, sastojci stvaraju hemijsku reakciju koja rezultira penom za čišćenje.

Pravi način čišćenja toaleta

Većina toalet čisti tako što očisti unutrašnjost šolje na vrhu i obriše njen spoljašnji deo, ali koliko često čistite vodokotlić? Korisnica TikTok-a u svom videu je podsetila da treba dobro očistiti i njega. Prvo podignite poklopac, pa pustite vodu da se isprazni, pa onda pročistite strane vodokotlića četkom sa čekinjama. Potom opet pustite vodu da ta prljavština ode.

Trik jedne majke zaludeo internet: Sipajte ovo u vodokotlić i WC šolja će odisati mirisom! (RECEPT)

Sredstvo za uklanjanje mrlja za bele patike

Imate par belih patika koje počinju da izgledaju sivo? Korisnica TikTok-a podelila je svoj tajni trik za patike bez sjaja. Oni koji su isprobali tehniku kažu da deluje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs