neustrašive

Da li sebe smatrate alfa ženom?! Ukoliko posedujete ove osobine, svaka vama čast!

One su istrajne u svojim namerama i odlukama bez obzira na to kakve su okolnosti

Zanimljivosti
Autor:
Da li sebe smatrate alfa ženom?! Ukoliko posedujete ove osobine, svaka vama čast!
Foto: Shutterstock

Svi znate za žene koje se izgledom, stavom i ponašanjem izdvajaju od mase, izlaze iz okvira prosečnih i postižu izvanredne rezultate. Radi se o alfa ženama, kojima sve polazi za rukom, a ne zato što im je sreća uvek naklonjena, već zato što svesno kontrolišu svoj život. I spremne su da prihvate rizik.

Uvek u centru pažnje

Alfa dame su u centru pažnje čak i kada to ne žele. Njihovo samopouzdanje jednostavno privlači pažnju okoline. One su vođe na poslu, a u društvu su uvek te koje imaju da ispričaju još neku zanimljivu priču koja će sve nasmejati. One uvek nađu neki način da "ukradu" pažnju svih, uglavnom svojim pozitivnim stavom.

Životni stav ove Francuskinje (52) morate da usvojite kako biste lepo ostarile: Dozvoli sebi sve!

foto: Shutterstock

Imaju cilj

To su žene koje znaju šta hoće i svaki dan imaju jasan cilj šta žele da postignu. Osim toga, alfa žene ne posustaju na prvoj prepreci, one su istrajne u svojim namerama i odlukama bez obzira na to kakve su okolnosti, jer znaju da je za ostvarenje želja i ciljeva potreban naporan rad.

Ne plaše se samoće

Raskid petogodišnje veze? To je bolno, ali ove dame ne dozvoljavaju da ih ljubavne veze definišu. One znaju da su sposobne da budu srećne i da ispunjavaju svoje snove i onda kada nemaju muškarca u svom životu. Kada su solo, alfa žene će to vreme iskoristiti da sebe maksimalno unaprede - čitanjem knjiga, započinjanjem nečeg novog...

Razumeju važnost balansa

One znaju koliko je važno imati balans između različitih aspekata života, fizičkog i mentalnog. Trude se da na svakom polju daju sve od sebe, kako bi im život bio što ispunjeniji. One brinu o sebi spolja i iznutra, nikada ne prestaju intelektualno da napreduju. Njihovo znanje i mudrost intrigiraju ljude, a njima pomažu da se hrabro suoče sa svim životnim izazovima.

Uživaju u promenama

Dok se većina ljudi plaši promena, alfa žene umeju da u njima uživaju. One veruju da ne postoji napredak bez promene, smatraju da je razvoj ličnosti daleko važniji od straha od nečeg novog. U tome i jeste njihova posebnost - umeju da se prepuste mogućnostima, promenama.

Drugačije su

Alfa žene su često neshvaćene u društvu jer se ne uklapaju u kalupe koje društvo nameće. Ne žele da se izvinjavaju za svoje, veoma često drugačije, stavove, niti dozvoljavaju da neko utiče na njihovo mišljenje. Ne pristaju da se menjaju kako bi drugima bile prihvatljivije.

Rizikuju

One smatraju da je rizik sastavni deo života. Ono što neki vide kao nepromišljen potez, njima je šansa da izađu iz zone komfora i zablistaju. Rizikovanje je za njih način da ostanu na putu koji su sebi "zacrtale".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs