ZA SREĆU JE POTREBNO MALO

Najstarija je instruktorka joge, ima 101 godinu, a duh tinejdžera: Ona zna tajnu srećnog i dugovečnog života!

Ona uživa u životu, voli vino, visoke potpetice i raduje se svakom novom jutru

Zanimljivosti
11:01h Autor:
Najstarija je instruktorka joge, ima 101 godinu, a duh tinejdžera: Ona zna tajnu srećnog i dugovečnog života!
Foto: Profimedia

Njena životna filozofija glasi: "U svemu težim da pronađem radost"

Tao Porčon Linč je najstarija instruktorka joge, u avgustu je napunila 101 godinu, a pravi je primer snage i mladalačkog duha. Kaže da se još uvek nije umorila od života i da ima još mnogo toga da vidi i nauči. Ne namerava da osustane od svoje profesije, a osim joge voli da putuje i pleše.

Sa 87 godina je počela da ide na plesna takmičenja, a do sada je osvojila preko 700 nagrada. Zanimljivo je da su njeni partneri u plesu od nje mlađi i po 70 godina.

Njen životni put je izuzetno sadržajan. Ni danas, u starosti, nije ni malo usporila. Tokom drugog svetskog rata je pomagala Jevrejima, nakon završetka je radila kao maneknka, a ponela je i tituli "Najduže noge Evrope". Rame uz rame je stala sa velikanima Holivuda, Elizabet Tejlor i Bobom Hopeom, u nekoliko filmova.

Ovo je najskuplji grad na svetu! (FOTO)

foto: Profimedia

Jednog dana sam videla neke momke kako rade jogu na plaži i momentalno se zaljubila u te pokrete. "Sećam se tog dana kao da je juče bilo. Pomislila sam kako je super i da i ja to želim da naučim", rekla je ona.

"Kada sam pokušala da ponovim za njima te pokrete, moja tetka je uzviknula: Bože, šta to radiš ?!"

"Odgovorio sam da radim istu stvar kao i ovi dečaci. Na što je prigovorila da to nije za devojčice i nisu pogodni za prave dame. Ako ovi momci mogu, zašto ne bih mogla i ja, bio je moj odgovor."

Kada joj je suprug poginuo 1982. godine, još više se posvetila jogi. Ona danas živiu Njujorku i ima misiju da podeli svoju tajnu mladosti sa svetom.

Za 6 znakova Zodijaka upravo počinje najbolji period u životu: Narednih 5 godina pratiće ih ludačka sreća!

foto: Profimedia

"Tokom života sam se uvek držala sledećih reči, moj moto je uvek glasio: "Ako vam se nešto dopada onda to i radite bez oklevanja. Čak iako ne uspete i to je bolje nego da se ceo život pitate šta bi bi bilo da sam samo probao."

"Svakog dana u nečemu pronađite radost", nastavlja ona priču.

"Filozofija života je vrlo jednostavna, sve što se od vas zahteva je da budete uvek srećni.

"Probudim se u ranu zoru, pogledam izlazak sunca i kažem: "Počinje najbolji dan u mom životu. I on zaista i postaje takav. Tako to funkcioniše", završava svoju priču ona.

Ana (99) je imala samo 51. godinu kada je dobila rak creva: Tu i tada počinje njen neverovatni život! (FOTO)

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs