rešite se upornih fleka

Uklonite fleke: Uz pomoć ovih trikova one odmah nestaju!

Pogledajte čime najlakše možete zauvek odstraniti uporne fleke

Zanimljivosti
19:42h Autor:
Uklonite fleke: Uz pomoć ovih trikova one odmah nestaju!
Foto: Shutterstock

Koliko puta vam se dogodilo da fleke unište vašu omiljenu odeću?! Nekada mogu biti toliko uporne da ih ni mašina za veš ne može ukloniti!

Dobra vest je da nijedna fleka nije neuništiva, samo je potrebno znati čime se koja fleka najbolje uklanja.

Fleke od trave najbolje ćete skinuti uz pomoć sirćeta ili deterdženta za sudove. Dovoljno je da na fleku naneste malo sirćeta ili deterdženta za sudove, trljati i potom oprati.

Fleke od crvenog vina više ne moraju biti noćna mora, jer ih lako možete odstraniti belim vinom! Isto možete učiniti uz pomoć soli, tako što ćete ih naprskati na fleku i ostaviti da što više upije. Potom fleku isperite sa suprotne strane odeće i odmah operite.

Masnoću jednostavno uklonite pomoću sode bikarbone ili deterdženta za sudove. Sredstvo nanestite na masnu fleku, istrljajte i operite odeću na najtoplijoj dozvoljenoj temperaturi za tu tkaninu.

Fleke od krvi očistite pomoću hidrogena. Kod upornijih fleka od krvi potopite odeću u hladnu vodu pomešanu sa 2 kašike soli i potom operite.

Kafa je jedna od omiljenih navika većine ljudi, ali fleke od kafe svakako nisu. Sodom bikarbonom ćete ih lako neutralisati. Na fleku sunđerom nanesite sodu bikarbonu pomešanu sa malo vode i potom operite. Isto možete uraditi i kada pomešate 1 kašičicu vode sa 2 šolje vode.

Neprijatne mirise i fleke od znoja uklonite pomoću limunovog soka.

Karmin lako može završiti na vašoj majici ili bluzi, ali više ne morate brinuti o tome, jer ih možete izbeći pomoću vlažnih maramica za bebe.

Uz fleke od karmina, česte su i fleke od šminke. One znaju biti malo upornije, ali ćete ih eliminisati uz pomoć pene za brijanje.

(Stil.kurir.rs)

Da se nikad ne obrukate pred gostima: Trik za kristalno čiste staklene čaše, bez ijedne fleke!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs