Praktični saveti

Ne kažnjavajte svoje telo, uživajte u životu: 13 saveta Francuskinja uz koje ćete zasijati u svakoj prilici!

Praktični saveti ovih Francuskinja će vam pomoći da zadržite svoju vitkost, da ne držite dijetu, a izgledate lepo i zapanjujuće

Zanimljivosti
Autor:
Ne kažnjavajte svoje telo, uživajte u životu: 13 saveta Francuskinja uz koje ćete zasijati u svakoj prilici!
Foto: Profimedia

Ceo svet je ljubomoran na to kako Francuskinje znaju da izgledaju lepo i zapanjujuće kao da ih to ništa ne košta, piše stil.kurir.rs. One su vitke, a ne drže dijetu. Atraktivne su, ali ne poštuju ideale lepote nametnute spolja. Neverovatane su i apsolutno samouverene. Lepo je kada znate da živite, a da se ne odričete ničega već znate pravu meru. Da znate da cenite kvalitet, a ne da vas vodi "potrošačko ludilo".

Znamo da ne treba da generalizujemo i da mnoge Francuskinje zapravo ne žive ovako. Ali to je razumljivo - među njima postoje izuzeci od pravila, kao i svuda drugde. Ali, generalno, svet se divi Francuskinjama, bez obzira na njihovu starost i izgled, zbog njihove naklonost i sposobnosti da cene i poštuju sebe.

Francuskinje vole i poštuju sebe na jednostavan način, a to, zauzvrat, čini njihov život mnogo ugodnijim. One znaju da vole svoj život bez osećanja krivice što slušaju svoja osećanja i želje.

1. Probajte da naučite šta vam najbolje stoji

Francuskinje su širom sveta poznate po svojoj elegantnosti - ali to je zato što znaju koji je stil najbolji za njih i pokušavaju da ga se drže, ažurirajući ga s vremena na vreme malim promenama i dopunama u zavisnosti od sezone (osim toga, ovako možete dosta da uštedite).

2. Praktikujte rituale koji vam pružaju zadovoljstvo

Osećati se dobro je jednako važno kao i izgledati dobro. Opuštajuće kupke, kozmetički tretmani, masaže i drugi ritauli za telo nisu luksuz, već nužda - bez obzira na to koliko obaveza imali u životu.

Parižanka (59) otkriva kako Francuskinje ostaju lepe i mladolike u pedesetim: Ovo je tajna najprivlačnijih žena sveta!

foto: Shutterstock

3. Ne kažnjavajte svoje telo

Pristup "bez bola neće da radi" nije stigao do njih. Francuskinje vole princip zadovoljstva - ako radite nešto što vas čini da izgledate i osećate se sjajno, to je očigledno dobro za vaše zdravlje i blagostanje (i, naravno, tu spada i seks).

4. Prihvatite sebe takvi kakvi jeste

U skoro svakom francuskom časopisu za žene naći ćete sve iste praktično nedostižne norme i ideale. Ali u stvarnom životu, žene iz Francuske znaju da sreća nije u sposobnosti da se uvuče u odeću S veličine, već u sposobnosti da se osećate dobro u sopstvenoj koži.

5. Uživajte u ukusnom obroku

Ukusna hrana je oduvek bila deo francuske kulture, i zašto bi se to promenilo? Možete sebi da priuštite šta god poželite, u normalnim količinama. Ne treba da se odričete testa, sira i deserata, ali nemojte da ih jedete svaki dan.

6. Poštujte svoje telo

Verujte, prejedanje samo može da dovede do negativnih osećanja. Želite čokoladicu? Pojedite je, ali se ostatak dana držite podalje od pomfrita i druge čaše vina. Umerenost je bolja od suzdržavanja za koje nema mesta u srećnom životu.

Sa njima nema šale, one znaju šta rade: Šta to Francuskinje čini najlepšim ženama na planeti!

foto: Shutterstock

7. Trudite se da se osećate i izgledate najbolje što možete

Francuskinje ne dozvoljavaju sebi da izađu napolje neuredne. Bez obzira na žurbu, one napuštaju kuću uredne odeće i izgleda (bez trenerki i razbarušene kose). Dobar deo tajne kako se osećati dobro je izgledati dobro - osim toga, to je način na koji pokazujete poštovanje prema sebi i svetu oko sebe.

8. Budite svoje

Budite iskrene i hrabre. Čak i sitnica - neobičan prsten, zanimljive čizme ili maram - mogu da izraze vašu individualnost.

9. Radite sa onim što imate, ne čekajte da sve bude idealno

Da bi izgledale sjajno, Francuskinje ne moraju da čekaju dok ne izgube nekoliko kilograma ili da im kosa dovoljno poraste. Osim toga, ako naučite da izgledate spektakularno u bilo kojoj situaciji, jednostavno niko neće primetiti ove „dodatnekilograme.

10. Budite prirodne

Ne želite da sakrijete lice iza maske? Pa, nemojte to da radite. Minimalna šminka, uredna frizura (ne prepuna laka tako da kosa ne može ni da se pomeri), odgovarajući ruž za usne i prijatan miris. To je sve.

Francuskinje stalno jedu hleb, masno i slatko, ali se ne goje: U čemu je tajna savršene linije bez odricanja!

foto: Shutterstock

11. Ne dozvolite da vam godine uskraćuju zadovoljstva u životu

Razmislite o tome u kojim drugim zemljama se žene „određene dobi“ još uvek smatraju zavodljivim? Francuskinje znaju da starost nije razlog da se uskrati mogućnost da izgledate i osećate se najbolje. Možete odmah da se setite nekoliko desetina francuskih slavnih ličnosti koje su starije od 40 godina i izgledaju prelepo i privlačno. Izabel Iper, Izabel Ađani, Žilijet Binoš i to je samo početak liste.

12. Trudite se da uživate u sitnicama

Mali, ali ukusan ekler, novi parfem, divan miris lavande, ukusan plavi sir ... Francuskinje shvataju da su takve sitnice jednako važne kao i sve ostalo.

13. Uživajte u životu

Pronađite svoju strast, recite ne svemu što je gubljenje vremena i nastavi dalje. Usredsredite se na ono što volite - i ništa vas neće zaustaviti!

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs