POPULARNOST PREKO NOĆI

KO JE GLUMICA IZ SERIJE IGRE LIGNJI O KOJOJ PRIČA CELI SVET: Ovo joj je prva uloga ali je modnom svetu uveliko poznata!

Malo ko je ostao ravnodušan lepotom mlade južnokorejske glumice kojoj je uloga u Netfliksovoj seriji prva u životu. A ko je ona? Već dugo je na sceni, jedna je od najtraženijih manekenki u državi i šire, a na poseban način se povezala s likom, samostalnom i požrtvovnom Sae Byeok.

Filmovi
Autor:
KO JE GLUMICA IZ SERIJE IGRE LIGNJI O KOJOJ PRIČA CELI SVET: Ovo joj je prva uloga ali je modnom svetu uveliko poznata!
Foto: Profimedia

Najnoviji hit iz Netfliksove radionice "Igra lignje" ili "Squid Game" zaludeo je obožavatelje širom sveta, u rekordnom roku postao najpopularnija serija u istoriji striming produkcije, a njihovi glumci južnokorejskog porekla bukvalno su preko noći postali svetske zvezde.

Početkom septembra gostovali su u američkom Tonight Showu voditelja Džimija Fallna, a to je verovatno tek početak njihove "zapadne" ekspanzije. Glumci Lee Jung-jae (Seong), Park Hae-soo (Cho Sang), Wi Ha-Joon (Joon-ho) i HoYeon Jung (Sae Byeok) prepoznatljiva su četvorka, a jedina žena u pretežno muškoj postavi glavnih glumaca ima zanimljivu životnu priču.

Spolja mirna i samostalna, iznutra borac i jaka žena. Ovako bi se ukratko mogao opisati lik koji tumači južnokorejska glumica. Sae-Byeok je u seriji mlada žena koja je pobegla iz Severne Koreje, a u susednu Južnu, stigla je s mlađim bratom koji je u domu za nezbrinutu decu. Njen cilj, kao i cilj ostalih 455 igrača, je da prođu svaku od šest smrtonosnih igara kako bi se "dočepali" oko 33 miliona evra kako bi mogla samostalno da živi s jedinim članom svoje porodice.

Kroz priču upoznajemo njen požrtvovan karakter, a ono čime je dodatno zapanjila publiku je nestvarna lepota - izražena čeljust, male oči, pegice i puna usta.

Devojka iz Seoula još je kao tinejdžerka počela da radi kao model za njihovu nedelju mode, a od ostalih se isticala po tome što je sama sebi tražila angažmane, bez pomoći agencije. Kroz deceniju rada, već je sarađivala s velikim modnim kućama poput Šanela, Botege Venete i Luj Vitona. Takmičila se u četvrtoj sezoni emisije "Sledeći top model Koreje" gde je završila na drugom mestu. Zbog toga je bila na naslovnici korejskog izdanja modnog magazina Vog, ali i Veniti Fera. Do sada nije imala iskustva sa snimanjem filmova i serija, odnosno izjavila je tek kako bi slobodno vreme tu i tamo provela gledajući holivudske klasike. Prva uloga joj je upravo u "Squid Gameu", a sama se prijavila na audiciju.

"Toliko sam bila srećna što sam dobila ulogu i što mi se pružila prilika da pokažem svoj talenta", rekla je te dodala: "I dalje sam nervozna kada osvestim da me neko gleda na ekranu. Nisam mogla ni da sanjam da će šou biti toliko globalno popularan", rekla je za američki Vog.

Dodala je kako je pronašla sličnost s ulogom koju je igrala te kako nije očekivala da će se s njom toliko povezati.

"U nekim je trenucima njen život bio sličan mom, pogotovo kada sam živela napolju i putovala. Tokom tog vremena, bilo mi je jako teško da pokažem emocije. Puno toga sam držala u sebi. Zato, mogu da raumem njenu usamljenost", rekla je HoYeoun Jung.

Što se tiče daljnjih planova i budućnosti, nije želela da bude precizna niti da odgovori na pitanje da li ostaje u glumačkom svetu. Ali jedno je sigurno - čeka je blistava karijera bez obzira o tome čime se bude bavila.

I na privatnom planu joj u ovoj fazi života sve cveta. U dugogodišnjoj je srećnoj vezi s južnokorejskim glumcem Lee Dong-hwijem.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs