Fascinantni predeli

Važe za najlepše na svetu, a retko ko ih posećuje: Ove destinacije su potpuno zaboravljene! (FOTO)

Putnici koji se osećaju kao Indijana Džons 21. veka ipak imaju prostora za avanturu

Destinacije
Autor:
Foto: Shutterstock

Zemlja je puna dalekih i gotovo neistraženih delova koji ne pune stranice Instagrama, a i na Fejsbuku su se samo retki pohvalili da su tamo kročili nogom.

 

U vreme kad je gotovo svaki kutak poznat, privilegija je naići na divljinu. Putnici koji se osećaju kao Indijana Džons 21. veka ipak imaju prostora za avanturu, a pre putovanja je korisno dobro istražiti i najsitnije detalje oko destinacija zbog kojih se srce ubrza za pokoji takt!

 

Špicbergen, Norveška


Na najsevernijem delu Norveške nalazi se Svalbard (doslovno - hladna ivica), skup ostrva u Severnom ledenom okeanu, na otprilike pola puta od Norveške do Severnog pola. U carstvu glečera i snega dominiraju tri velika ostrva: Špicbergen, Nordaustlandet i Edžoja. Špicbergen je najveće i jedino trajno naseljeno. Idealna je baza za otkrivanje polarnog biljnog i životinjskog sveta jer gotovo dve trećine pokrivaju prirodni rezervati i nacionalni parkovi.

 

10 najvećih zabluda o Rusiji i Rusima: 90% sveta veruje u ovo! (FOTO)

 

A post shared by Alëna Kachurina (@trinitikep) on

Vanuatu, Tihi okean


Ostrvska država Vanuatu smestila se u Tihom okeanu, južno od Solomonskih ostrva, zapadno od Fidžija i istočno od Australije. Broji 83 ostrva u ostrvskoj grupi Novi Hebridi, koji se protežu na 900 km. Svoju lepotu duguje vulkanskom i koralnom poreklu. Ako tražite daleku i egzotičnu destinaciju - ovo je mesto za vas - oni koji su posetili Vanuatu kažu da je to jedno od najsrećnijih mesta na svetu jer je osmeh lokalaca jednostavno zarazan!

 

A post shared by Şafiaa (@b.lookatmenow) on

Navasa, Karipska ostrva

 

Smešteno između Haitija i Jamajke, ovo nenaseljeno ostrvo prema mišljenju mnogih je jedno od najlepših na svetu. Prvi ga je otkrio poznati moreplovac Kristofer Kolumbo 1504. godine, a danas je utočište za divlje životinje. Navasa je idealno odredište za posmatranje egzotične faune ili uživanje u pogledu na visoke bele litice, drveće koje liči na smokve i kaktuse. Samo je desetina ostrva prekrivena livadama i pašnjacima na kojima pasu koze.

 

Ostrvo brodoloma: Na ovom misterioznom mestu nasukalo se 1.000 lađa! (FOTO)

 

A post shared by Lionel Bernard (@haiti155) on

Krater Bosavi, Papua Nova Gvineja


Unutar zidina vulkana koji se urušio u svoj krater pre više od 200.000 godina žive biljne i životinjske vrste kakve se ne mogu susresti nigde drugo na zemlji. U izgubljenom svetu živi na desetine neobičnih primeraka paukova, riba, žaba sa očnjacima i šišmiša. I drugi delovi te države u Okeaniji fasciniraju raznolikim dolinama, močvarama, planinama i tropskim kišnim šumama.

Son Dong, Vijetnam

 

Jedna od najspektakularnijih, ali ujedno i najmanje posećenih prirodnih atrakcija na zemlji je pećina Son Dong, skrivena duboko u vijetnamskoj džungli. Do 2009. bila je praktino nepoznata posetiocima, a tek tada su istraživači otkrili njene fascinantne dimenzije. Dugačka je oko 9 kilometara, visoka preko 200, a široka 150 metara! U Son Dongu se nalazi džungla, reka i plaža, a pećina ima i svoju mikroklimu. Godišnje je obiđe tek oko dve hiljade posetilaca, najviše zbog zabačene lokacije.

 

Detaljan vodič za letovanje u Bugarskoj: Cene, smeštaj, mesta, najlepše plaže! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...