Raj za oči i dušu

NAJLEPŠE PLAŽE U ISTRI: 15 potpuno nestvarnih mesta (FOTO)

Ako ovog leta planirate da istražite Hrvatsku - otiđite u Istru

Destinacije
21:45h Autor:
NAJLEPŠE PLAŽE U ISTRI: 15 potpuno nestvarnih mesta (FOTO)
Istra, Foto: Profimedia

Ako ovog leta planirate da se zaputite u Istru, ali još niste sigurni koju tačno lokaciju da odaberete, pogledajte listu 15 najlepših istarskih plaža!

1. Plaža Havajka, Pula S razlogom nosi svoje ime, jer talasi koji je zapljuskuju podsećaju na one sa popularnog ostrva na Pacifiku. Zbog tih talasa izrazito je popularna među mladima, a s obzirom na to da je poprilično mala, duga svega 30 metara, na njoj je leti poprilična gužva. Pogodna je za čitavu porodicu, a ovde možete da plivate, ronite, pecate ili skačete u more sa stena.

Zašto bar jednom treba da letujete na Ohridu: Tako blizu i jeftino, lepota koja se pamti do kraja života! (FOTO)

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on

2. Plaža Biondi, Rovinj

Još jedna idilična istarska plaža koja privlači velik broj kupača. Veća od prethodne, za nekih 10 puta, pa na njoj ima mesta i za nekoliko molova s kojih možete da uskočite u more ili se raširite po njima i sunčate, a imate i šljunčani prilaz. Najbolje od svega ipak je pogled na starogradsko jezgro Rovinja. Ovde nema hlada, pa obavezno ponesite suncobran.

A post shared by Andrea (@miffyandrea) on

3. Plaža Kanegra, Savudrija

Šljunčana plaža idealna je za celu porodicu, a borovi omogućavaju hlad ako se spremate za celodnevni boravak uz more. U blizini su i igralište za decu, restoran i kafić, kao i autokamp.

Skriveni dragulji Srbije: 10 magičnih mesta naše zemlje za koja verovatno niste čuli! Nestvarno! (FOTO)

4. Plaža Bijeca, Medulin

Želite da se sakrijete u hladu pod drvećem ili se pržite na suncu? Ovde možete oboje. Duga peščana plaža u Medulinu nudi vam sve što može da vam zatreba na letnjem odmoru, a dostupna je i ljudima sa posebnim potrebama.

5. Plaža Lanterna, Poreč Predivna stenovita plaža s molovima, kamenim prilazom i šljunkom idealna je za porodicu. Ima igralište za decu, ležaljke, restoran i kafić, kao i pogled na nepregledna morska prostranstva. Duga je kilometar, a nije krcata kupačima.

Najlepše plaže na Balkanu: Raj za oči, odmor za dušu! (FOTO)

6. Plaža Mala Kolumbarica, Premantura

Ova plaža stvorena je za zavisnike od adrenalina. Njene visoke stene idealne su za skakanje u more, ali i za one željne sunčanja. Na jednom delu stene su niže, pa omogućavaju "normalan" ulaz u vodu.

A post shared by Miro Badinský (@mirobadinsky) on

7. Plaža Palud, Rovinj

Još jedna plaža za avanturiste sa stenovitim i šljunčanim prilazom. U blizini je ornitološkog rezervata Palud, koje možete da obiđete u pauzama između bućkanja u moru. Na njoj nije neka gužva ni u špicu sezone, pa ako želite mir, ovde možete da ga pronađete.

Isplanirajte odmor: Pet destinacija u Grčkoj za svačiji džep! (FOTO)

A post shared by podlakovc (@podlakovc) on

8. Plaža Runci, Valbandon

Porodična plaža ima šljunčani prilaz u more i molove, a prirodni hlad tokom celog dana omogućiće drveće. Tu je i igralište za decu, restoran i kafić, a smeštaj u blizini, svega 500 metara dalje, možete da birate - hotel, apartmani ili kamp.

A post shared by Tommaso Raffa (@tommierre) on

9. Plaža Pješčana uvala, Pješčana uvala

Popularna je među kupačima verovatno zbog kombinacije mekog peska i borova koji omogućavaju skrivanje u hladu, a i reč je o gradskoj plaži u samom centru. Ima igralište za decu, a dostupna je i ljudima sa posebnim potrebama.

Detaljan vodič za putovanje u Crnu Goru: Najjeftiniji i najkraći put, ovo možete da ponesete!

10. Plaža Maslinica, Rabac Plaža je leti poprilično puna, što i nije čudo s obzirom na sve sadržaje koje nudi. Restoran, plesalište, bazen, vodeni tobogan, igralište za decu... Hotel je odmah u blizini, ali i brojni apartmani.

11. Plaža Školjeta, Kavran

Kamena plaža duga svega 100 metara nije krcata kupačima, a najviše privlači avanturiste zbog svog stenovitog prilaza. Ako vas privlači ova predivna plaža, a niste avanturističkog duha, ne brinite, postoji i šljunčani ulaz u more. Nema popratnih sadržaja pa je idealna za one koji žele malo da pobegnu od svega.

Savršene destinacije: Gradovi koji po atmosferi i arhitekturi podsećaju na Pariz i Veneciju! (FOTO)

A post shared by @themagdano.1 on

12. Plaža Sveta Marina, Marina

Do smaragdnozelenog ili tamnoplavog mora stići ćete skokom sa stena ili šetanjem po šljunku.Ova slatka mala plaža leti je dosta popunjena, a dobra je za porodično letovanje.

13. Plaža Zambratija, Zambratija

Za one koji vole pesak, ova je plaža san iz snova. Još svakih nekoliko metara iz peska "izviru" male stene na koje možete da sednete. Na njoj nije prevelika gužva pa uvek možete da nađete mesto za svoj peškir, a tu su restoran, igralište za decu i najam ležaljki.

4 najlepše, a tako jeftine destinacije: Pravi tropski raj za svačiji džep! (FOTO)

14. Plaža Zelena laguna, Poreč

Kamena plaža ostavlja dovoljno mesta za svačiji peškir, a uz more su stene, ali ima i stena i šljunčani prilaz, kao i molove. Ovde leti zna da bude velika gužva.

5. Plaža Zlatni rt, Rovinj

Stenovita plaža idealna je za avanturiste, a na njoj nema gužve. Duga je oko kilometar, a uz nju je i restoran. Hlad možete da potražite pod drvećem koje je okružuje.

Nestvarno mesto u Turskoj o kojem bruji Internet: Raj na zemlji! (FOTO)

A post shared by @rohrwild on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs