Paklena Bel

Prva Crna udovica za koju je svet čuo: Šta je sve jedna žena bila spremna da uradi zbog novca!

Veruje se da je ubila između 25 i četrdeset osoba u periodu od nekoliko decenija, uključujući i svoja dva muža, njihovu i svoju decu

Lifestyle
Autor:
Prva Crna udovica za koju je svet čuo: Šta je sve jedna žena bila spremna da uradi zbog novca!
Foto: Youtube Printscreen / Today I Found Out

Bela Sorenson Gunes rođena je u Norveškoj kao Brunhilda Polsdater Storšet i jedan je od najpoznatijih ženskih serijskih ubica u američkoj istoriji.

Bela Gunes poznata je i kao Plavobrada Dama. Bila je visoka 183 centimetra, teška preko 90 kilograma. Ubila je većinu svojih momaka i ljubavnika i svoje dve ćerke - Mirtl i Lusi. Ne postoje dokazi, ali smatra se da je ubila oba svoja supruga i svu decu.

Pretpostavlja se da su centralni motivi njenih ubistava bili finansijski - životno osiguranje, novac i druge vrednosti, ali je i uspešno eliminisala svedoke. Ova veoma snažna žena ubila je između 25 i četrdeset osoba u periodu od nekoliko decenija.

Šta je uticalo na to da se Bela postane ubica?

Paklena Bel ili Crna udovica, kako su je još zvali, rođena je 1859. godine u Selbuu u Norveškoj, kao najmlađe od osmoro dece. Godine 2006. u Irskoj je snimljen dokumentarni film o njenom životu, u kome se tvrdi da je ona postala nasilna pošto ju je jedan bogataš napao trudnu i šutnuo u stomak kada je imala 17 godina. Pobacila je i to je uticalo na promenu njene ličnosti.

Sablasne bliznakinje, medicinski fenomen: Jeziva sudbina najpoznatijih sestara! (VIDEO)

foto: Youtube Printscreen / Today I Found Out

Muškarac je nedugo potom preminuo od, kako je izgledalo, trovanja, ali niko nije mogao da dokaže šta mu se zaista desilo. Pošto je prikupila dovoljno novca, Brunhilda je otišla u Ameriku, prateći stope svoje starije sestre Neli. Baš kao i ona, Brunhilda je promenila ime te 1881. godine i zaposlila se kao služavka u SAD-u.

Prva žrtva je bio prvi suprug

Bela se udala za Medsa Sorensena iz Čikaga 1893. godine, koji će biti njena prva žrtva. On je bio vlasnik prodavnice koja je godinu dana kasnije izgorela. Bela i Meds kupili su drugu kućuod novca koji su dobili od osiguranja. Moguće je da je taj požar izazvala i sama Bela. Neki istoričari smatraju da njih dvoje nisu imali dece, dok neki tvrde da jesu: Kerolajn, Aksela, Mirtl i Lusi. Sa njima je živela i Džejn Olsen, koju su usvojili i koja im je pomagala u domaćinstvu.

Kerolajn i Aksel umrli su kao mali, od kolitisa (koji ima simptome veoma slične trovanju, pa ni danas nije razjašnjeno da li je Paklena Bel i njih ubila), ali i oni su bili osigurani pa je nakon njihove smrti porodica dobila novac.

Ušao je unutra i prespavao, izašao bled i prestravljen: Tajnu zauvek odneo u grob!

Sorensen je preminuo 1900. godine, dan pre nego što mu je istekla polisa životnog osiguranja. Zvanično, srce je prestalo da mu radi, ali se veruje da je otrovan strihninom.

Drugog muža ubila satarom?

Godine 1901. Bela je iskoristila novac koji je imala da kupi farmu u Indijani. Veoma brzo deo tog imanja je izgoreo i, pogađate, Bela je dobila novac od osiguravajuće kuće. Nedugo potom, Paklena Bel upoznala je Pitera Ganesa, drugu ljubav svog života. On je bio udovac sa dve ćerke.

Mlađa ćerka je umrla malo posle venčanja, a uzrok smrti je nepoznat. Zna se samo da je bila sama sa Belom. Starija ćerka je jednog dana zatekla Bel kako plače nad telom Pitera Ganesa, koji je ubijen satarom. Svi su posumnjali da je Bela kriva, ali je ona tvrdila da nije i... ljudi su joj poverovali.

Pošto je bila trudna, veruje se da se izvukla na drugo stanje. Da li je Bela poginula ili je vešto inscenirala svoju smrt?

Ganesova je nastavila da ubija sve dok nije navodno poginula u požaru 1908. godine. U zapaljenoj kući pronađena su četiri leša - tri leša Beline dece koja su još bila u krevetima i obezglavljeno žensko telo. Nikada nije potvrđeno da li je to bila Bela, mada je pored tela pronađena njena zubna proteza.

Ipak, decenijama posle navodne pogibije, javljali su se svedoci koji su tvrdili da su videli Paklenu Bel koja je nastavila da živi onako kako je navikla.

Dečak nestao usred razgovora sa majkom: 5 misterioznih poziva koje niko nije uspeo da objasni!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs