NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU

SAUDIJSKI PRINC IMA SVE OSIM SREĆE: Razveo se od 4. žene, spava samo 5 sati, a novac troši kao da sutra ne postoji

Saudijski Princ Alvalid bin Talal je poznat kao jedan od najbogatijih ljudi na planeti. Veliki je dobrotvor, ali na žalost sreće u ljubavi nema

Lifestyle
15:03h Autor:
SAUDIJSKI PRINC IMA SVE OSIM SREĆE: Razveo se od 4. žene, spava samo 5 sati, a novac troši kao da sutra ne postoji
Saudijski princ Alvalid bin Talal, Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Od kada je saudijski princ Alvalid bin Talal postao drugi po veličini akcionar društvene mreže Tviter, interesovanje javnosti je naglo poraslo za ovog bogataša.

Šta znamo o princu Alvalidu bin Talalu?

Rođen je u saudijskoj kraljevskoj porodici, njegov deda po majci bio je prvi premijer Libana, a njegov deda po ocu stvorio je Saudijsku Arabiju.

Ipak, princ je išao na fakultet u Ameriku, zbog čega je veoma zavoleo ovu zemlju i do dan danas ostao prisutan na njenom tlu.

Nasleđeni imetak 1991. godine, tada 36-godišnji princ Alvalid investira u malu kompaniju koja mu donosi 800 miliona dolara. Do 2005. godine njegovo bogatstvo raste na 10 milijardi dolara.

Svoju četvrtu ženu Amiru, upuznaje kada je ona imala samo 18 godina i kada ga je intervjuisala za školske novine. Nakon tog intervjua, par se venčao 9 meseci kasnije. Amira je od njega bila mlađa 27 godina i jedina njegova žena koja je javno eksponirana. Međutim, 2013. godine par se razvodi jer Amira nije živela po pravilima, pa je par pod pritiskom javnosti odlučio da se razvede. Međutim, priča se da su i dan danas u veoma dobrim odnosima iako se Amira ubrzo nakon razvoda preudala.

Priča se da princ Alvalid ima bizarnu naviku da spava samo 5 satI. Naime, on u krevet ide u 4 sata ujutru, a spava samo do 9h. Ruča samo jednom dnevno i to u 20h, a taj obrok naziva "veliki ručak".

Princ ne krije da je brutalno bogat, a o tome najviše govori njegova jahta duga 282 stope koja se pojavila u filmo o Džejms Bondu "Nikad ne reci nikad". Ova jahta poseduje dikoteku, bioskop, heliodrom, bazen, sobe za goste i mnogo toga još.

Pored ove jahte, on poseduje vozni park od najskupljih automobila na svetu, kao i privatni avion. Živi u palati od 420 soba u Rijadu, napravljenoj od mermera.

Ova palata ima dva zatvorena bazena, jedan veliki teren za fudbal i bezbroj soba za animaciju.

Princ obožava lov, ali i dobru zabavu. Priča se kako unajmljuje ljude koji će da ga animiraju.

"On poput srednjovekovnih monarha angažuje patuljke koji plešu, smeju se i govore razne šale," kaže izvor blizak palati.

Međutim, koliko god nama to bizarno zvučalo u Saudijskoj Arabiji ovaj čin se smatra dobročinstvom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs