TUGA

KAKO JE MARKO ŽIVIĆ DOŽIVEO NESTVARAN SUSRET SA PATRIJARHOM PAVLOM: U njegovom oku sam video...

Preminuli glumac Marko Živić bio je jedan od omiljenih među kolegama. Voleo je da se šali, zapeva, a ono što slušamo u poslednja dva dana je i to, da je Marko Živić imao predivnu dušu.

Lifestyle
Autor:
KAKO JE MARKO ŽIVIĆ DOŽIVEO NESTVARAN SUSRET SA PATRIJARHOM PAVLOM: U njegovom oku sam video...
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Jednom prilikom, Marko Živić je ispričao i da je imao tu sreću u životu da se susretne sa pokojnim Patrijarhom Pavlom, što je za njega bio neverovatan doživljaj i otkrio da li je u životu grešio:

Nestvaran susret sa Patrijarhom Pavlom

- Mislim čovek je grešno biće i niko nije savršen. Svetac je verovatno bio patrijarh Pavle. Ja sam imao sreće da ga upoznam. Kao glumac, imam mogućnost da u oku partnera vidim šta mu je u oku i koliko je u ulozi. Kada sam video oči patrijarha Pavla - opisao je susret i dodao:

Bog je u nama, ne u crkvi. Treba da slušamo Boga u nama. Nekad je tiši nekada glasniji, mi nekada nismo spremni da ga čujemo i to je ljudski. Potrudio sam se da kada osetim moju grešnost ne zaboravim tu grešku kako je ne bih ponovo pravio - rekao je tada Marko i posavetovao ljude, kako da ne izgube svoju okosnicu.

Patrijarh Pavle
foto: Profimedia

Savet zlata vredan

- Ja dosta vremena šetam dnevno. Neki put sa razlogom, neki put bez razloga i tako čistim glavu. To radim jer pokušavam da tako samog sebe vratim sebi i mislim da kada bi svako uspeo da nađe način da sebe vrati sebi to je ključ za sreću.Trudimo se da se sebi vratimo, korak po korak - zaključio je u intervju Marko Živić.

Marko Živić
foto: Kurir/Damir Dervišagić

Da podsetimo, Marko Živić, preminuo je 14. oktobra od posledica korona virusa u 49. godini. Živić je tri nedelje bio na bolničkom lečenju, pre nedelju dana je kiseonik primao preko maske.

Četiri godine bio je u braku sa voditeljkom Natašom Pavlović sa kojom je i nakon razvoda ostao u prijateljskim odnosima, a neostvarena želja mu je bila da postane roditelj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs