Nova serija o njenom strašom životu

Sa 12 godina POČELA DA SE DROGIRA, sa 14 završila NA IGLI I U PROSTITUCIJI: Šta se desilo sa najpoznatijom zavisnicom?

"Mi deca sa stanice Zoo" je njena autobiografska knjiga

Lifestyle
Autor:
Sa 12 godina POČELA DA SE DROGIRA, sa 14 završila NA IGLI I U PROSTITUCIJI: Šta se desilo sa najpoznatijom zavisnicom?
Foto: Profimedia

Priča o najpoznatijoj heroinskoj zavisnici na svetu, Kristijani Felšerinov, nakon četrdeset godina biće ponovo ispričana.

Nova serija Amazon Primea, koja će od 27. februara biti dostupna i na HBO GO-u, u osam nastavaka prati priču devojčice Kristijane i njenih prijatelja u Berlinu sedamdesetih.

Radi se o istinitoj priči žene koju ceo svet poznaje kao Kristijanu F i koja je sa samo 12 godina počela s uzimanjem lakih droga, da bi s 14 završila na heroinu i u prostituciji.

Kristijanina priča prvi put je objavljena u hit knjizi Mi deca sa stanice Zoo, a zatim i u kultnom filmu Kristijana F. iz 1981. u kojem se pojavio i slavni Dejvid Bouvi. Njena priča već više od četiri decenije fascinira brojne generacije.

Kristijana je nakon velikog uspeha knjige i filma postala slavna ličnost u rodnoj Nemačkoj, ali joj to nije donelo puno sreće. Još nekoliko puta se vratila heroinu.

Nakon što je dugi niz godina izbegavala pažnju javnosti, 2013. Kristijana je objavila novu knjigu pod nazivom Moj drugi život u kojoj je otkrila šta se s njom događalo nakon objavljivanja prve knjige.

Razvodi, poroci, skandali, teška bolest! Život Marijane Mateus: Luksuz je ulaznica za pakao!

Kristijana Felšerinov
foto: Profimedia

Iako je u početku tvrdila da knjiga nema nikakvu poruku i da je samo htela da se zna prava istina o njoj, u jednom intervjuu je rekla da se nada da će ova knjiga navesti ljude da se klone droga.

"Nadam se da će ih prestrašiti više nego prva knjiga. Sigurna sam da hoće. Opisano je koliko sam bola imala u životu", rekla je.

Kasnih osamdesetih Kristijana je dobila hepatitis C preko zaražene igle, a takođe se bori s cirozom jetre.

"Znam da ću uskoro umreti. Ali, ništa nisam propustila u životu. Pomirila sam se s tim. Ovo nije život koji bih preporučila, nije najbolji način da živite, ali ovo je moj život", izjavila je 2013. godine.

Kristijana se ubrzo nakon druge knjige ponovo povukla iz javnosti i o njenom današnjem životu se zna vrlo malo.

"Ovo je zbogom. Ja sam bolesna žena u pedesetim i ne želim da me osuđuju nepoznati ljudi na internetu", napisala je 2014. na svojoj zvaničnoj internet stranici i od tada je prestala da se pojavljuje u javnosti.

Trenutno živi u Berlinu i ima 58 godina, a nije se oglasila ni povodom izlaska nove serije o njenom životu.

Kristijanu u novoj seriji glumi 22-godišnja australijska glumica Jana Makinon, a uz nju će se u centru radnje serije pojaviti još pet likova poznatih iz njene knjige: Stela, Babsi, Aksel, Miči i Beno.

Kristijanina velika ljubav Detlef, u seriji se zove Beno, a takođe su promenjena imena njenih prijatelja Andreasa (Acea) i Lufa koji su u seriji postali Aksel i Miči.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs