Šta je za vas stvarno važno?

Za prave stvari je potrebno vreme

Vreme zaista jeste jedna od najdragocenijih valuta kojom raspolažemo, a kvalitetno provedeno vreme je nešto što apsolutno nema cenu

Lifestyle
Autor:
Za prave stvari je potrebno vreme
Foto: Shutterstock

Sigurno vam se dešava vrlo često da zbog svakodnevnih obaveza ili pretrpane „to do“ liste shvatite da ste na kraju dana propustili da se makar na kratko posvetite onome što vam je zaista važno. Dragocenim trenucima koji znače, koji ostaju upamćeni, koji nas ispunjavaju srećom i čine da se osećamo bolje. To su oni momenti koji nam skreću pažnju na to da je potrebno da usporimo i sebi damo vremena, koji nam pomažu da složimo misli i ponovo uspostavimo balans kako bismo nastavili dalje.

Uvek dajte sebi vremena!

Uvek moramo imati na umu da nam je određeno vreme neophodno i kada želimo da se ostvarimo, dokažemo i postignemo ciljeve kojima težimo ili se od nas očekuju. Tako je od malena kada se privikavamo na nove uloge i obaveze koje nas čekaju. Polazak u vrtić i privikavanje na pravila koja se tamo nameću i nova lica koja puštamo u naš svet, polazak u školu i obaveze koje dolaze u paketu. Međutim, i kada odrastemo, nije nimalo drugačije. One važne životne odluke zahtevaju da o njima dobro promislimo i pre nego što se usudimo da ih ostvarimo. Upis na fakultet i izbor profesije, prvi posao, ali i svaki naredni koji sa sobom nosi promene na koje se privikavamo. Zatim izbor partnera, zajednički život, planiranje porodice i sve što nas uči da budemo uporni, istrajni i sigurni u namerama.

foto: Promo

Posvetite se dragim ljudima!

Kada sve ovo sagledamo vreme zaista jeste jedna od najdragocenijih valuta kojom raspolažemo, a kvalitetno provedeno vreme je nešto što apsolutno nema cenu. Naročito u izazovnoj današnjici, koja diktira tempo koji je nekada zaista teško ispratiti. Kada često zaboravljamo da damo sebi i drugima makar malo vremena za ono što je zaista važno. Ponekad je dovoljno da samo na trenutak zastanemo i delić vremena svakog dana posvetimo malim ritualima koji čine dan lepšim i životu daju smisao. Jedan od tih momenata je za mnoge sigurno i ispijanje kafe koji veoma često vezujemo za drage ljude i lepe osećaje. Poziv na kafu, a onda i momenat kada se njen miris raširi domom podseća na druženje i bliskost. To nam pomaže da se osećamo sigurno, da zastanemo i preispitamo odluke, definišemo prioritete ili da se jednostavno opustimo, prepustimo i osećamo bolje. Na zagrljaj, poljubac i stisak ruke. Na sve one lepe osećaje koji nas motivišu da budemo još sigurniji u sebe i koji nam daju vetar u leđa da ostvarimo svoje ciljeve.

foto: Promo

I zato, hajde da imamo vremena!

Kao što znamo, za sve dobro je potrebno vreme. Pa tako i za pravu domaću Grand kafu. Ta domaća, sveže mlevena traži vreme da je pripremimo i uz nju opustimo. Šoljica kafe je asocijacija na uživanje u životu, energiju, emociju, a pre svega na drage ljude. Hajde da ostanemo bliski, negujemo i gradimo odnose. Hajde da stavimo kafu i pozovemo prijatelje. Hajde da imamo vremena za sve ono što je zaista važno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs