POŠTUJTE SAVETE LEKARA

Marija je neustrašiva žena koja je pobedila koronu: Ovako su izgledali prvi simptomi i tok lečenja iz dana u dan!

Marija je uspela da iz bitke sa korona virusom izađe kao pobenik i ima poruku za sve nas

Lifestyle
17:17h Autor:
Marija je neustrašiva žena koja je pobedila koronu: Ovako su izgledali prvi simptomi i tok lečenja iz dana u dan!
Foto: Shuterstock

Marija (51) živi u Teksasu i opisala je detaljno kako je izgledala njena borba sa koroa virusom, kako su se razvijali simptomi i kako je tekao tok samog lečenja. Njena agonija, kako je sama nazvala ovaj period, je trajala 22 dana.

Kako bi sve ovo brzo prošlo i ne bi se našli u situaciju u kojoj se ona našla najbolja odluka je da poštujemo apel lekra i da iz kuće ne izlazimo bez preke potrebe.

Prve nagoveštaje je počela da primećuje početkom marta, blago povišena temperatura od 37,3 i osećaj peckanja u grudima. "S obzirom da sam to peckanje primećivala nakon vežbanja, mislila sam da je jačina treninga krivac za to i nisam pridavala veliki značaj tom osećaju".

U narednim danima postepeno su se razvijali jasniji simptomi korona virusa.

Nakon tri dana javila se jaka mučnina i grčevi u stomaku, a temperatura je i dalje bila blaga.

Dva dana kasnije javio se i pojačan kašalj i osećaj malaksalosti. "Tek u tom trenutku sam otišla kod lekara i test je pokazao pozitivan rezultat".

Sledećeg dana kašalj je postajao sve intenzivniji, a osećaj bola u grudima sve jači. Nakon toga postalo je nemoguće udahnuti duboko. "Imala sam osećaj kao da me neko davi".

10. dana usledila je glavobolja i bol u nosnoj šupljini.

12. dana temperatura je konačno nestala i počela sam da osećam neku vrstu olakšanja.

Iako je kašalj oslabio i dalje je bio prisutan, sve do 22. dana. "Danas mogu da kažem da se osećam sasvim dobro, ali iskustvo kroz koje sam prošla ne bih poželela nikome. Bilo je užasno i mnogo gore od svih prehlada koje sam preležala do sad", kaže ona.

Apelujem na sve ljude da ostanu kod kuće i da se ne izlažu riziku. Mislim da sam imala sreću, jer se bavim sportom i moj imunitet je jak, ali oni koji već imaju narušeno zdravlje nemaju šansu da preguraju tako lako ovo stanje.

"S obzirom da lek još uvek nije pronađen, ostati od kuće i preduzeti sve mere prevencije su najbolje što možemo da uradimo i za sebe, ali i za druge ljude".

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs