Neverovatno

Mudrosti iz Alise u zemlji čuda: Niko nije ništa, nikada, postigao sa suzama!


9. "Šta hoćeš?" "Želim da ubijem vreme." "Vreme ne voli biti ubijeno."

Lifestyle
Autor:
Mudrosti iz Alise u zemlji čuda: Niko nije ništa, nikada, postigao sa suzama!
Foto: Shutterstock

Knjiga "Alisa u zemlji čuda" je idealna za sve one koji su izgubljeni u prošlosti i budućnosti, nesvesni trenutka u kojem žive i prilike koju imaju.

Pročitajte nekoliko mudrih citata koje ćete kao odrasli shvatiti na sasvim drugačiji način: 1. "Ako se svaki čovek bavi svojim poslom, Zemlja bi se okretala brže."

2. "Sutra nikada nije danas! Da li je moguće probuditi se ujutru i reći: "Pa, sad je konačno sutra?" 3. "Malo ljudi pronalazi izlaz, neki ga ne vide čak i ako ga nađu, a mnogi ga čak i ne traže." 4. "Ozbiljan stav prema bilo čemu na ovom svetu je fatalna greška. Da li je život ozbiljan? Oh da, život je ozbiljan! Ali ne stvarno..." 5. "Najbolji način da objasnite je da to uradite sami".

6. "I gde mogu da nađem nekoga normalnog?" "Nigde", reče Mačka, "Ne postoje normalni." "Na kraju krajeva, svi su tako različiti. A ovo je, po mom mišljenju, normalno." 7. "Razmislite da se samo zbog neke stvari možete toliko smanjiti da postanete ništa." 8. "Bez obzira koliko je pokušavala, nije mogla naći svoj smisao ovde, iako su joj sve reči bile potpuno jasne." 9. "Šta hoćeš?" "Želim da ubijem vreme." "Vreme ne voli biti ubijeno." 10. "Uvek je davala dobar savet, iako ih nije često pratila."

11. "Sve što je rečeno tri puta postaje istina." 12. "Deset noći - deset puta toplije od jedne. I deset puta hladnije. " 13. “Možete li mi reći, molim vas, kojim putem da krenem odavde?” “To dobrim delom zavisi od toga gde želiš stići”, reče Mačka. “Nije me briga gde ću stići”, reče Alisa. “Onda nije bitno kojim putem ideš”, reče Mačka.

14. "Ako je sve na svetu besmisleno", reče Alisa, "šta vas sprečava da napravite bilo kakav smisao?"

15. „Niko nije ništa, nikada, postigao sa suzama.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs