Naučnici otkrivaju

Hrana koja povećava opasnost od nastanka raka: Pogoršava stanje, ubrzava širenje!

Istraživači sa Univerziteta u Teksasu utvrdili su da kada su miševima davali hranu bogatu saharozom rast tumora se povećao kao i metastaze
Saveti stručnjaka 02.01.2016. - 16:09h Autor: SRNA
Foto: Shutterstock

Šećer, koji je sastavni deo pojedinih pića ili hrane kao što su kečap, štapići od žitarica ili biskviti podstiču pojavu i širenje raka dojke kod žena, upozoravaju naučnici.

 

Ishrana koja se praktikuje na Zapadu i koja je bogata šećerom povećava rizik od raka dojke i metastaziranje na pluća, navodi se u najnovijoj studiji.

 

Istraživači sa Univerziteta u Teksasu utvrdili su da kada su miševima davali hranu bogatu saharozom rast tumora se povećao kao i metastaze, piše danas britanski Telegraph.

 

Oni su utvrdili i da fruktoza u šećeru, koji se koristi svakodnevno, i kukuruzni sirup, koji sadrži visok nivo fruktoze i koji je sastavni dio mnogih vrsta hrane i pića, podstiče pojavu raka dojke.

 

Čudesna kombinacija 3 sastojka štiti od raka: Kako da napravite alkalnu vodu! (RECEPT)

 

U istraživanju je utvrđeno da se kod 58 posto miševa kojima su davali hranu bogatu saharozom razvio rak dojke.

 

"Utvrdili smo da unos saharoze, u nivou koji se unosi u ishrani na Zapadu, vodi širenju tumora i metastazama u poređenju sa ishranom baziranom na skrobu", rekao je lekar Pejing Jang.

 

U studiji, koja je objavljena u online izdanju časopisa "Istraživanja bolesti raka" (Cancer Research), utvrđeno je da su se određeni oblici raka kod miševa koji su unosili hranu bogatu saharozom ili fruktozom brzo i lako širili u odnosu na one koji su unosili hranu sa kontrolisanim nivoom skroba.

 

7 veličanstvenih: Kombinacija začina koja sprečava rak!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...