Isprobajte

Čudo od doktora, Aleksandar Šišonjin tvrdi: Ove vežbe leče demenciju i hipertenziju. Telu vraćaju vitalnost i mladost!

U Rusiji se dokotr Aleksandar Šišonin smatra čudom od doktora s obzirom da je razvio niz vežbi koje oporavljaju staro i nemoćno telo

Saveti stručnjaka
Autor:
Čudo od doktora, Aleksandar Šišonjin tvrdi: Ove vežbe leče demenciju i hipertenziju. Telu vraćaju vitalnost i mladost!
Foto: Printscreen/ Youtube/ VestiKavkaza

Doktor Šišonin, koji je radio u rehabilitacionom centru dugi niz godina, razvio je sopstvenu tehniku koja omogućava brz oporavak vratnih pršljenova. Zavaljujući ovoj metodi mnogo ljudi je izlečilo hipertenziju, kompresiju arterija i nervnih vlakana, razvoj demencije i td.

Šišonin je u set vežbi uljučio sedam pokreta, za čije je sprovođenje potrebno oko pola sata.

1. Sedite na stolicu. Leđa moraju biti uspravna ali ne i naslonjena na stolicu. Noge moraju da budu postavljene ravno, razmaknute u visini ramena, spuštene na pod. Glavu naslonite na jedno rame i zadržite 40 sekundi, a zatim na drugo rame isto 40 sekudni.

2. Istezanje vrata. Sednite pravo na solicu, a zatim ruke stavite na kolena. Zategnite ramena unazad, a glavu istegnite što možete više ka plafonu. Zadržite se u tom položaju oko 40 sekundi.

3. Istegnite glavu u napred tako da vam brada bude paralelna sa podom, a zatim je pritisnite na grudi. Zadržite u tom položaju oko 40 sekundi.

4. Zabacite glavu visoko ka plafonu. Zadržite je u tom položaju oko 30 sekduni.

5. Sednite pravo na solici, levi dlan stavite na koleno, desnu ruku savijte u laktu, a dlan stavite na levo rame. Lakat vam treba biti paralelan sa podom. Okrenite glavu udesno i držite je tako 40 sekundi. Ponovite sve s drugom rukom. 6. Stanite ravno, noge malo šire od širine ramena. Ispravite leđa, zategnite noge. Nagnite se ravno napred držeći kolena zategnuta. Ruke na bok. Okrećite glavu na levu stranu, zadržite 40 sekudni, a zatim na desnu pa zadržite 40 sekundi. Leđa moraju da budu stalno ravno.

7. Buđeje proleća. Sednite ravno na stolici. Zatim lagano spuštajte galvu na grudi, a to mora da traje od 6 do 8 sekundi. Lagano vratite glavu u početni položaj, pa zatim ustanite ne pomerajući stopala koja su vam stajala ravno dok ste sedeli.

Ove vežbe se rade svaki dan i svaka vežba se ponavlja 5 puta.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs