obratite pažnju

Nema mesta panici: Ako vam riblja kost zastane u grlu, obavezno uradite ovo!

Mnogi ljudi se čak ni ne usuđuju da jedu ribu zbog straha da ne progutaju kost

Nutricija 20.12.2018. - 19:07h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Mnogi ljudi vole ribu, ali je nerado jedu, i to najčešće zbog iritantnih koščica za koje se ponekad čini da ih je nemoguće izvaditi.

 

Ali bez brige, jer i tu ima leka. Ribu za početak ne treba jesti hlapljivo, već polako, poželjno je gustirati, najbolje uz čašu dobrog vina.

 

Treba očistiti svaki zalogaj i od najmanje koščice.

 

Zbog čega se zaista posti sredom i petkom: Kada na vodi, a kad su dozvoljeni riba i ulje!

foto: Profimedia

Ipak, ukoliko se i dogodi da vam kost od ribe zastane u grlu, progutajte koricu hleba. Ona će, skoro sigurno kost “poneti” u želudac, gde će je želudačni sokovi brzo rastvoriti.


Ali ipak desi se i da se kost zaglavi da čak ni hleb ne pomaže, u pomoć vam može priskočiti limun.

 

  • Izrežite kriške i polako sisajte sok koji će prolazeći kroz grlo rastvoriti kost.

 

Kojim danima se posti na vodi, a kada se jede riba: Pravila Božićnog posta!

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...