Rešenje koje smo čekali

Okrivite kuću za višak kilograma

Iako zvuči neverovatno, kuća može biti krivac za vašu debljinu. Ofarbajte kuhinju u plavo, razvucite zavese i pustite svetlost u kuću, smanjite grejanje i garantovano ćete smršati
Fitnes & Nutricija
03:32h
Okrivite kuću za višak kilograma

Verovatno ste se proteklih godina naslušali priča kako možete da se udebljate od ove ili one hrane, od premalo kretanja ili previše čaša vina, ali sigurno niste čuli da kuća može biti krivac za vašu preteranu kilažu.

Već je dokazano da veličina tanjira na koji servirate hranu ili čaša iz koje pijete, može da prouzrokuje da previše jedete i pijete. Predlog je da servirate hranu na manjim tanjirima, gde će vizuelno da izgleda kao da je porcija hrane velika, a u suštini ćete znatno smanjiti količinu unete hrane.

Večera ispred televizora nije najsrećnije rešenje, jer onda gubite pojam o količini pojedene hrane. Verovali ili ne naučnici su ustanovili da na debljanje utiče i vrsta muzike koju slušate. Naime, ukoliko muzika koju slušate dok jedete, brža, verovatno ćete se u kratkom roku prejesti!

Kako da sprečite kuću da vas ugoji?

Način na koji je nameštaj raspoređen po vašoj kući može da utiče na to koliko jedete. Da bismo sprečili prejedanje, otvorite zavese i upalite svetlo, mnogo je verovatnije da ćete više jesti u zamračenoj sobi. Uvek se trudite da voće i povrće bude u frižideru u visini vaših očiju, dok čokoladu i nezdrave namirnice ostavite u zabačenije delove kuće.

Plava boja kuhinje i trpezarije će pomoći da suzbijete apetit, dok će crvena i žuta boja od vas stalno tražiti da grickate nešto.

Insistirajte da živite u većem prostoru, da imate velike sobe, velike kuće. Da vam sve ne bude na ruku, da veš perete u podrumu i da imate potrebu da se po kući penjete stepenicama nekoliko puta kako biste sagorili kalorije.

Pretrpana spavaća soba može da učini da se udebljate. Pretrpana soba izaziva manje sna, a manje sna višak kilograma. Rešite se gardarobe koju ste kao srednjoškolci nosili i koja još stoji u vašem ormaru, vreme je za promene.

Promenite svoje navike

Ako ste navikli da grickate na kauču ispred tv, onda ćete grickati svaki put kada se odmarate na tom krevetu. Rešenje je da jedete samo u kuhinji.

Kada krenete u kupovinu, obavezno prvo jedite. To će sprečiti situac

iju da kupite dve kutije keksa kojeg već imate kod kuće.

Ukoliko je vaša kuća zagrejana, vaše telo neće imati priliku da samo sagoreva kalorije pokušavajući da održi temperaturu. Predlog je da smanjite grejanje i date mogućnost telu da se samo greje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs