Prevencija gojaznosti

Koliko hranljivih materija sadrži proizvod koji ste kupili?

Cilj ovih edukacija jeste da podstaknu potrošače da prilikom kupovine obrate pažnju na preporučeni unos kalorija i količinu makronutrijenata

Fitnes & Nutricija
Autor:
Koliko hranljivih materija sadrži proizvod koji ste kupili?
Foto: Promo

Šta su nutritivne deklaracije? Koliki je dnevni preporučeni unos svakog nutrijenta? Koliko kalorija bi trebalo dnevno da unesemo? Kako održavati ili regulisati telesnu masu? Na ova i brojna druga pitanja studenti medicine i nutricionizma davaće odgovore svim zainteresovanim potrošačima u više od 30 Maxi i Tempo prodavnica svakog radnog dana od 16 do 20 časova i vikendom od 11 do 15 časova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Preko 40 edukacija potrošača u supermarketima o pravilnom čitanju nutritivnih deklaracija biće organizovano u okviru nacionalne kampanje „Teži ravnoteži“ za prevenciju gojaznosti.

foto: Promo

Cilj ovih edukacija jeste da podstaknu potrošače da prilikom kupovine obrate pažnju na preporučeni unos kalorija i količinu makronutrijenata – belančevina (proteina), masti i ugljenih hidrata koji se nalaze u proizvodima. Na taj način će znatno olakšati planiranje uravnotežene i raznovrsne ishrane, koja uz umerenu fizičku aktivnost, pozitivno utiče na održavanje telesne težine i dobrog zdravlja.

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs